2009 yılında yapılan Tes-İş Sendikası Afşin Şubesi delege seçimlerinin mahkeme tarafından iptal edilip şube yönetimi kayyuma teslim edilirken, kayyum tarafından yapılan seçim mahkeme kararı ile durduruldu.
 
2009 yılında yapılan Tes-İş Sendikası delege seçimleri mahkeme tarafından iptal edilerek, seçimlerin yeniden yapılması için kayyum heyeti oluşturulmuştu. Kayyum heyeti tekrar seçimlerin yapılması kararı alırken, 30 Ekim 2013 itibarı ile sandık başına giden sendika üyeleri oy kullanamadan, Afşin İş Mahkemesi seçimin durdurulmasına karar verdi.
 
EÜAŞ Sosyal Tesislerinde sabah saat 09.00’da delege seçimleri başlarken, kayyum heyetinin oluşturduğu delege seçimlerinde iki liste yarışmaya başladı. Adaylardan Sıddık Sert sarı, Mustafa Kılıç ise mavi renkli liste ile seçime katıldı.
 
Seçimlerin durdurulduğunu açıklayan Kayyum Avukat İsmail Safi, “Afşin İş Mahkemesinin 2013/2 değişik iş sayılı kararı ile delege seçimlerinin süresiz durdurulması kararını vermiştir. Mahkeme 07.11.2013 tarihine gün verdi. Şuan itibariyle kayyum heyeti olarak delege seçimlerini durdurduk.” dedi.
 
İşçilerden özür dileyen Sıddık Sert ise, “Seçimler öncesinde çalışmalarımızı yaptık. Karşı tarafın şirket elemanlarının oy kullanabilmeleri için çalışması vardı. Biz bunu kayyum heyetine söylemiştik. Bunlar yanlış. Bugün seçimlerimizi yapıyorduk, işçilerimizin yarıdan fazlası oylarını kullandı kardeşlik ve huzur içerisinde. Fakat hakim kararıyla seçimlerimiz iptal oldu. Seçimin ileri bir tarihte tekrar yapılması için kayyum heyeti çalışmalara başlayacak. Seçimlerimiz tekrar kayyum heyetinin vermiş olduğu tarihte tekrarlanacak. Seçim için gelen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bunda bizim hiçbir şekilde sorumluluğumuz yok, bu mahkemenin vermiş olduğu bir karar. Biz şirkete de tamam dedik oy kullanmaları için. Bizim açımızdan hiçbir şekilde sıkıntı yoktu fakat hakim kararıyla seçim iptal edildi. İleri bir tarihte seçimi tekrarlayacağız. Seçime katılan arkadaşlarımızdan tekrar özür diliyorum. Buraya kadar geldiler yoruldular” diye konuştu.

 
Mustafa Kılıç ise, “Şuanda kayyum heyetinin eline gelen bir yazıyla seçim tedbiren durduruldu. Seçimin durdurulma gerekçesini şuanda bizlerde bilmiyoruz. Kayyum, daha sonra gerekli açıklamayı yapacak. Arkadaşlarımızın yarısında çoğu oylarını kullanmıştı. İlk defa demokratik ve eşit şartlarda bir seçime başlamıştık. Devletin ve mahkemenin atadığı, kayyum heyetinin yaptığı seçime dahi her türlü hile, hurda karıştırılıyor ve müdahale ediliyor. Mahkeme iptal etmiş, yerine kayyumu atamış şimdi kayyum seçimi yapıyor, bu saatte buraya 1200 kişiyi buraya getiriyorlar ve bu insanları sabahtan beri ayakta bekletiyorlar, bu seçimi durdurmak için, kim nereden geldi bilmiyorum, zaten faili belli, buradan birkaç arkadaşın zafer kazanmış gibi gitmeleri ama sandıktan kimse kaçamayacak. Bu işçinin iradesinden hiç kimse kaçamaz” dedi.
 
 
Editör: Haber Merkezi