Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES İŞ) Afşin Şubesi’nin 28 Ekim’de yapılan seçimlerinin mahkeme kararıyla durdurulmasının ardından, mahkeme seçimlerin 18 Aralık’ta yapılmasına karar verdi.
Kayyuma devredilen ve 28 Ekim’de kayyum tarafından yapılan seçimlerin, yapılan itirazların ardından mahkeme kararıyla durdurulmasının ardından, seçimin 18 Aralık’ta yenilenmesine karar verildi.
 
Kayyum Avukatı Mehmet Turan yaptığı açıklamada, “Afşin Tes-İş Sendikası delege seçimleri 28 Ekim 2013 tarihinde Afşin İş Mahkemesinin almış olduğu karar gereğince süresiz olarak durdurulmuştu. Daha sonra mahkemenin yapmış olduğu değerlendirme sonucu seçim sürecinin yeniden başlatılmasına karar verilmiştir. Yeniden seçim sürecinin başlamasında hususunda kimlerin oy kullanacağı ve kimlerin oy kullanamayacağı hususu da tekrar değerlendirilmiştir. Bu değerlendirme sonucunda bazı işçilerin oy kullanmaması bazı işçilerin oy kullanmasına karar verilmiştir. Seçimin 18 Aralık 2013 tarihinde 09.00-17.00 arasında yapılması uygun görüldü. Bütün sendika camiasına ve sendika üyesi arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını ve adaylarımıza da hayırlı olmasına diliyorum” dedi.
Editör: Haber Merkezi