Afşin İş Mahkemesi’nin, 18 Aralık 2013 tarihinde yapılan Tes-İş Sendikası delege seçimlerinin ardından yapılacak olan genel kurul toplantısını tedbiren durdurma kararı aldığı bildirildi.
 
2009 yılında mahkeme tarafından iptal edilen Tes-İş Sendikası’nın delege seçimleri kayyum heyeti tarafından 18 Aralık 2013 günü yeniden yapılmıştı. Afşin İş Mahkemesi’nin, Tes-İş Sendikası’nın genel kurul toplantısını durdurma kararı aldığı bildirildi.
Konu hakkında açıklama yapan Tes-İş Sendikası Başkan Adayı Sıddık Sert, “18 Aralık 2013 tarihinde bilindiğini üzere, Tes-İş Sendikası Afşin Şubemizin 31 Aralık 2009 yılında mahkemece İptal edilen delege seçimleri kayyum tarafından yapıldı. Yapılan bu seçimlerde daha önce mahkeme tarafından karar verilen isim listesi haricinde oy kullanıldığını öğrendik. Bizlerde yasal hakkımızı kullanarak yetkili mahkemeye itirazımızı yaptık. Mahkeme, yapılacak olan genel kurul toplantısını tedbirden durdurdu. Bizlere destek olan ve bizlerin her zaman yanında olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu süreç içerisinde arkadaşlarımız işlerinde huzurlu bir şekilde devam etmelerini istiyorum. Bizler her zaman işçinin yanındayız. Bu kararın şimdiden tüm arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, tüm üyelerimize ve kamuoyuna duyuruyorum” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi