Tes-İş Sendikası Afşin Şube Başkanı Sıttık Sert, görevinin başında olduğunu belirterek, “Yargı” sürecinin devam ettiğinin altını çizdi.
Tes-İş Sendikası Afşin Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri düzenlediği basın toplantısında, yönetim olarak görevlerinin başında olduğunu kaydettiler. Genel kurul seçimlerinin iptaline yönelik açılan davanın da hala sürdüğünü hatırlattılar.
Sendika üyelerine seslenen Tes-İş Afşin Şube Başkanı Sıttık Sert, şunları kaydetti:
“Biliyorsunuz Tes-İş Sendikası Afşin Şubesi olarak 2009 yılında 9. Genel kurulumuzu gerçekleştirdik ve bu seçimlerde yeniden başkan seçildim. Bir takım arkadaşlarımız bu seçimlere itiraz ettiler ve dava açtılar. Mahkeme delegenin bir kısmını iptal etti.  Delegenin iptal olduğundan dolayı tekrar bir dava açıldı. Mahkeme bunu reddetti. Bunlarda temyize gönderdi. Mahkeme 13 Mart 2013 tarihinde bir karar verdi. Bu karara göre 13.02.2010 tarihinde yapılan kongreyi iptal etti, tedbir taleplerini de ret etti. Genel kurulun tekrar yapılması için, mahkeme 3 kişi görevlendirdi. Tabi bu kararın yürürlüğe girmesi için de Yargıtay’ın inceleyip karar vermesi gerekiyor. Yargıtay kararı bozada bilir de onaylaya da bilir. Biz adaletin vereceği her türlü karara saygılıyız. Bu süre zarfı içerisinde görevimizin başındayız. Tekrar söylüyorum arkadaşlarımıza kimse paniğe kapılmasın. Bizler koltuk sevdalısı değiliz, koltuklar gelip geçicidir. Görevimizin başındayız, yargı süreci devam ediyor. “
Başkan Sert, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Üç yıldan beri görevdeyiz, görevimizi sürdürüyoruz. Burada arkadaşlarımıza sesleniyorum, kimsenin dolduruşuna gelmeyin. Yargı neyin kararını verirse bizler ona uyarız. Bu kararı verecek olanda işçi arkadaşlarımızdır. Bizler görevimizin başındayız, yargılama süreci devam ediyor.”
 
 
 
Editör: Haber Merkezi