Tes-İş Afşin Şube Başkanı Kılıç;
"EÜAŞ'tan, işçilerimiz için 4c hakkı ve
başka kurumlara tayin hakkı istiyoruz"
 
Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Afşin Şubesi, Afşin-Elbistan A Termik Santrali ile Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü'nün işletme hakkının 20 yıllığına ERG WERBUND Konsorsiyumuna  devredilmesi konusundaki gelişmelerle ilgili değerlendirme toplantısı düzenledi.
 
Tes-İs Sendikası Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç," EÜAŞ'tan özelleştirme sürecinde işçilerimiz için 4c hakkı ve başka kurumlara tayin hakkının tanınmasını istiyoruz."dedi
 
Afşin Site 1 sinema salonunda gerçekleşen toplantıya, Tes-İş Sendikası Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç, Tes-İş Sendikası yönetim kurulu ile çok sayıda santral çalışanı katıldı.

 
Toplantıda konuşan Tes-İş Afşin Şube Başkanı Kılıç," Afşin-Elbistan A Termik Santrali ile kömür sahası olan Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü'nün işletme hakkının 20 yıllığına ERG-Werbund Elektrik'e devri için oluşturulan kurulların çalışmalarında sona gelindi. 1994 yılında yapılan bu anlaşmayla Türkiye'de ilk özelleştirilmesinde karar verilen Afşin-Elbistan A termik santrali oldu.Uzun bir yargı sürecinden sonra bugün tekrar gündeme geldi. Tes-İş Sendikası Afşin Şubesi olarak bu noktada bundan sonraki yol haritamızı bütün işçi kardeşlerimizle belirmeliyiz ve bu özelleştirme sürecini lehimize çevirmemiz gerekiyor. ERG firması A santralini 20 yıllığına devralacak. Şuanda devir komisyonu oluşturuldu, taslak hazırlandı ve devrinin yapılması söz konusu. A santralinden kim ne kadar çalışmış, hizmet sürelerini kademe kademe çıkarıldı. İnşallah bir terslik olurda bu devir gerçekleşmez diye ümit ediyoruz ama böyle bir şey olsa bile bu bizi rahatlamayacak. Çünkü 1994 yılında Türkiye'de 20 tane termik santrali varken bugün 5 tane termik santrali var ve bu 5 taneden Tunçbilek, Soma ve Orhaneli termik santralleri özelleştirilme kapsamına alındı. Şuanda sadece Afşin-Elbistan B termik santrali ve Çanakkale Çan termik santrali kaldı, fakat bizler süreci iyi yönetmeliyiz ve üyelerimizin yararına ne varsa onları bu özelleştirme sürecinde almalıyız. İşçilerimiz için EÜAŞ'tan özelleştirme sürecinde işçilerimiz için 4c hakkı ve başka kurumlara tayin hakkının tanınmasını istiyoruz."açıklamasında bulundu.



Editör: Haber Merkezi