İzmir’de yaşanılan terör olaylarına Afşin’den ortak tepki yağdı.

Kahramanmaraş milletvekilleri, siyasi parti başkanları ve iş adamları İzmir’de yaşanılan terör olayına sosyal medyadan tepki koydular.

İşte sosyal medyadan paylaşılan o  bazı mesajlar:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak:

“Kaynak, saldırının İzmir'in ve Türkiye'nin huzuruna yönelik olduğunu dile getirerek, "Bunlar bizi terörle mücadeleden saptırmayacaktır. Çok yakında göreceğiz. Bunların tamamının birer birer sonunun geldiğini göreceğiz. Çok dikkati ve azimli bir mücadeleyi güvenlik güçlerimiz, İçişleri Bakanlığımız, Silahlı Kuvvetlerimiz yürütmektedir. İzmir'den dolayı ben önce İzmir'e, sonra bütün ülkemize, bütün milletimize taziyelerimi iletiyorum. Şehitlerimizin yakınlarına taziyelerimi iletiyorum. Ailelerine Allah sabır versin diyorum."

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal:

“Şehit polisimizin cesareti sayesinde çok daha ağır kayıplar önlenmiş oldu. Mekanı Cennet olsun, Güzel İzmir'e geçmiş olsun”

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil:

“İzmir Adliyesi yakınlarında yapılan hain saldırı neticesinde bir polisimiz ve bir adliye çalışanı mübaşirimiz hayatını kaybetmiştir. Şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak adına yapılan bu ve benzeri tüm alçak girişimler de amacına ulaşmayacaktır. Aziz Milletimize sabır, metanet ve başsağlığı diliyorum”

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç:

“Hiçbir kimse bir başkasını İslam'ı kendisinin anladığı gibi algılayıp yaşamadığından ötürü suçlayamaz. Kendilerinden olmayan herkesi tekfir ederek ötekileştiren anlayış, İslam dünyasının kalbine bir hançer gibi saplanmış durumdadır. Hiçbir strateji insan kanının dökülmesini önlemekten daha değerli değildir.Tarihte Endülüs ve Maveraünnehir medeniyetlerini ve Osmanlı Devlet-i Aliyye'sini kaybettik, şimdi, sıra nelere ve nerelere gelsin ki? Akan kanın rengi sorulmaz; kan, kardeş kanıdır, insan kanıdır. Birbirimizi suçlamakla yanan ateşi söndüremeyiz. Geliniz, topraklarımıza ekilen fitne tohumlarının daha fazla filizlenmesine izin vermeyelim. Ayrıştırıcı olanları kaşımaktansa birleştirici değer ve esaslara sarılalım. Huzurumuz da geleceğimiz de buna bağlıdır.”

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu:

“İzmir Adliyesi'ne yapılan hain saldırıda büyük kahramanlık gösteren şehidimiz  Fethi Sekin 'e Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı Cennet olsun."

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor:

" İzmir Adliyesi önünde gerçekleştirilen hain saldırı. da şehit düşen Elazığ’lı Trafik Polisimiz Fethi Sekin’e ve adliye çalışanı Musa Can'a Allahtan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Teröre lanet yetmiyor. Artık devlet ve millet eliyle topyekun terörü bertaraf etmeliyiz."

MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Öner:

“Ruhun  şad mekanın cennet olsun yiğidim. İzmir'de canlı bombayı fark eden Trafik Polisimiz Fethi Sekin, çevredekilere bomba diyerek bağırmış ve hainlerle kahramanca çatıştıktan sonra  şehit düşmüştür. BAŞIMIZ SAĞOLSUN TÜRKİYEM”

MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç:

İzmir'de terör örgütü tarafından yapılan hain saldırıyı kınıyorum . Bir polis ve adliye çalışanımız şehit olmuştur. Şehitlerimize Allahtan rahmet ailelerine ve Türkiye'mizin başı sağ olsun"

CHP Afşin İlçe Başkanı Mahsuni Çinpolat:

“Din, İnsan, Vatan ve Hiçbir Değer Tanımayan Terörü Kanlı Elleri Elbet Kırılacaktır”

İş Adamı Koray Kıraç:

“Cihat yaşatmaktır. Tıpkı siz yiğitlerin bizi yaşatmak için kendini feda ettiği gibi.”


 

Editör: Haber Merkezi