Doğa Savaşçıları Çevre Örgütü İl Başkanı Poyraz Poyrazoğlu, Afşin Elbistan A ve B termik santrallerinin kaçak ve korsan çalıştırıldığını ileri sürdü.
Poyrazoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Afşin Elbistan B Termik Santrali yapılmadan önce, A Termik Santrali'ne baca gazı kükürt arıtma sistemi koşulu getirildiğini savundu. Söz konusu şartın B Termik Santrali ÇED raporunda yazılı olduğunu aktaran Poyrazoğlu, şunları kaydetti:
"A Termik Santrali 25 yıldır ruhsatsız çalışıyor. Santrallerin çevreye attığı partikül madde miktarı 60-180 arasında olması gerekirken 1000'lerde seyrediyor. Afşin Elbistan B Termik Santrali'ne baca gazı kükürt arıtma sistemi yapıldı. Ama santralin BGKA sistemi belirli limiti geçince bu da çalışmıyor."
Bölgeye C ve D termik santrallerinin yapılmasının gündemde olduğunu hatırlatan Poyrazoğlu, "A ve B termik santrali kaçak ve korsan çalıştırılıyor. Gerekli yasal işlemin yapılmasını istirham ediyoruz. Ayrıca halkın yasalara uygun haklarını aramalarını istiyorum" diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi