Afşin ilçesinde, bir okulda düzenlemek istedikleri yaz Kur'an kursu için olumsuz cevap aldıklarını iddia eden bir derneğin üyeleri, duruma tepki göstererek Hükümet Konağı önünde namaz kıldı.
Afşin’de faaliyet gösteren Afşin Şefkatli Eller Derneği, “Yaz Kursu” açmak taleplerini ret edildi gerekçesiyle Afşin Hükümet Konağı önünde toplanarak önce basın açıklaması, ardından ise hep birlikte şükür namazı kıldılar.
Yaklaşık 50 kişilik grup adına açıklama yapan Şefkatli Eller Derneği Başkanı Şeref Ertekin, şunları söyledi:
“Şefkatli Eller Derneği ve öğrencilerimize keyfi uygulama yaparak zulmeden, yasalara aykırı hareket edip okulları ellerinden alarak çocuklarımıza okul vermeyen, çocuklarımızı okullarından uzaklaştıran Afşin Kaymakamına, Afşin Milli Eğitim Müdürü ve Milli Eğitim şube müdürlerine okullarımızı iade etmeleri içindir.
Türkiye’de üç yıldan bu tarafa uygulanan “Okullar hayat olsun” projesi kapsamında Şefkatli Eller Derneği olarak Merkez Fatih İlköğretim Okulunu bir aylığına kullanmak istedik. Milli Eğitim Müdürü sözlü olarak bu yıl okul veremeyeceklerini söylediler ve gerekçe olarak da geçen yıl yaz okulunda okul bahçesinde namaz kıldırmışız, bu ne müthiş bir suç. Benim şahsım için ve temsil ettiğim dernek üyeleri için bu kadar onurlu ve şerefli suçlamayı aynen kabul ediyorum. Böyle onurlu bir suçtan dolayı beni ve üyelerimi idam dahi edebilirsiniz.
Nihayet dilekçemize tam 28 gün sonra yazılı cevap verebildiler. Bu suçlamalardan utanmış olmalılar ki dilekçemize verdikleri cevap şöyle: ‘Okullarımızda 4+4+4 uygulaması var, derneklere okulları tahsis etmemiz için bir kanun yok.’ Bize verilen cevabın bu olduğunu duyunca kendimizi gülmekten alamadık. Sayın Afşin Kaymakamı, Afşin Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürleri dört kafadar sizler bu gerekçeyi neye dayanarak, hangi mantıkla yazdınız. İnsan biraz mantıklı gerekçe yazarda insanı kendine güldürmez.
Bakın ‘Devletin okulları hayat olsun’ projesine muhalefet ettiğiniz için suç işliyorsunuz. Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz. Bu ülkede üç yıldan bu tarafa uygulanan ‘Okullar hayat olsun’ projesini duymadınız mı? Bakın ben size bilgi vereyim. Türkiye’de Afşin hariç istisnasız bütün ilçelerde kaymakamlar, milli eğitim müdürleri ve şube müdürleri sivil toplum kuruluşlarına, belediyelere, derneklere, vakıflara yaz tatilinde okulları kullanmaları için rica ediyorlar, teşvik ediyorlar. Afşin Kaymakamı, milli eğitim müdürü ve şube müdürleri sizler bunun tam tersini yaparak suç işliyorsunuz. Bahçede namaz kıldılar diye okulunu kendi öğrencisinden esirgeyen Türkiye’de bir tek sizler varsınız. Allah aşkına dönüp kendi kontrolünüzdeki okul bahçelerine bir bakın. Okul bahçelerini fuhuş bahçeleri, kavga meydanları, uyuşturucu bahçeleri yaptınız. Sizin okullardan kaçıp internet kafelerden topladığınız öğrenciler bizim kurslara gelmek için yaz tatilini iple çekiyorlar. Heyecandan sabaha kadar uyumuyorlar. Biz Şefkatli Eller Derneğinde bir ayda verdiğimiz eğitimi siz bir yılda veremiyorsunuz. Bizim mezun ettiğimiz öğrencileri herkes parmakla gösterirken siz kendi öğrencilerinizden kaçıyorsunuz.
Biz iddia ediyoruz. Bizim kurslara gelip de memnun kalmayan bir tek velimiz yoktur. Buna rağmen İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulvahap Hınç gibi basiretsiz idareciler bana diyorlar ki bu işi bırak başkaları yapsın. Bu rahatsızlığınızın sebebi nedir acaba? İdarecilik vasfınızın olmayışı mı? Yoksa bizim eğitimimiz karşısında aciz kalışınız mı?
Kendinizi bu makamlarda oturan bekçi mi sanıyorsunuz. Devletin halka sunduğu bütün imkanları halktan ve Şefkatli Eller Derneğinden korumaya çalışıyorsunuz. Halkın razı olduğu faaliyetleri yapmak, namaz kılmak, Kur’an okumak sizi neden bu kadar rahatsız ediyor.”
Basın açıklaması ardından grup toplu bir şekilde Afşin Hükümet Konağı önünde seccade sererek şükür namazı kıldılar
Afşin Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat’ta ilgili derneğe yazılı bir şekilde açıklama yaptıklarını kaydetti.
 
 
Editör: Haber Merkezi