Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Kahramanmaraş Şubesi İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, TEMA'yı ziyaret etti."Nasıl bir Kahramanmaraş" konusuyla gerçekleşen toplantıda, büyükşehir olan kentin gelecekten beklentileri masaya yatırıldı.
"Nasıl bir Kahramanmaraş" konusuyla gerçekleşen toplantıda, büyükşehir olan kentin gelecekten beklentileri masaya yatırıldı. Belediye tarafından hazırlanan 1/5 000'lik imar planından altyapı çalışmalarına, kentsel dönüşümden eğitim çalışmalarına kadar çok sayıda konunun işlendiği toplantıda karşılıklı istişarelerde bulundu.
Toplantıda konuşan Mimarlar Odası Başkanı Mehmet Enver Erdal, kentin büyükşehir olmasıyla birlikte ufkunun daha da genişlemesi gerektiğini ve yeni yerleşim yeri kurulacak bölgelerin modern bir şekilde oluşturulmasının çok önemli olduğunu söyledi. İmar planında gördükleri eksiklikleri de belediyeyle paylaştıklarını vurgulayan Erdal, şöyle konuştu:
"Öncelikle artık Kahramanmaraşlıların suyla teması sağlanmalı. Avrupa'nın en büyük dördüncü su kentiyiz ama baraj ve nehirlerden yeterince faydalanamıyoruz. İkincisi yeni yerleşim yerlerinde kurumların kampus şeklinde dizayn edilmesi lazım. Yine eğitim alanları da kampüsler olarak ayrılmalıdır. Parça parça olmasındansa bir arada olması daha uygundur. İnşallah bundan sonraki süreçte çok daha güzel bir Kahramanmaraş bizi bekleyecektir."
Toplantıda yer alan Belediye Başkanvekili Cevdet Kabakçı ise belediye olarak kente en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını söyledi. İmar planı konusuna da değinen Kabakçı, 1980 yılında hazırlanan imar planının çok iyi olmasına rağmen, buna uyulmadığı için bugün aksaklıklar yaşandığını ifade etti. Kabakçı, "80 planı uygulansaydı Maraş bugün dünyanın en güzel şehirlerinden biri olurdu ama maalesef uygulanamadı. Ancak Maraş'ımız yine de çok güzel bir şehir ve ilerleyen dönemde kendi dönüşümünü sağlayacaktır" diye konuştu.
Kabakçı, kentte çalışmaların daha etkin yürütülebilmesi için sivil toplum kuruluşlarının daha aktif olması gerektiğini işaret etti. TMMOB) Kahramanmaraş Şubesi İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Yusuf Temizkan'da, geleceğin kurgulanması için bir kent sempozyumu düzenlenmesi gerektiğini kaydetti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TEMA Başkanı Cafer Kalalı'da katılımcılara teşekkür ederek, "Nasıl bir Kahramanmaraş istiyoruz düşüncesiyle bugün burada toplandık. Hepimizin gönlünden geçen, daha yaşanılabilir, altyapısı ve üstyapısıyla Türkiye'ye örnek olan bir şehre kavuşmak. İnşallah bu temennilerimiz gerçekleşecektir" ifadelerini kullandı.
Toplantının ilerleyen bölümleri soru-cevap şeklinde gerçekleşti.
 
Editör: Haber Merkezi