Kahramanmaraş’ta Gazi Kışlası’na konuşlandırılan Patriot Hava Savunma Sistemleri’nde görev yapan Alman askerler ve aynı kışlada vatani görevini yapan Türk askerler, halı saha maçlarıyla aralarındaki dayanışmayı artırıyor.
Türkiye’nin Suriye tehdidi karşısında NATO’dan Gazi Kışlası’na konuşlandırılan Patriot bataryalarında görevli Alman ve Türk askerler zaman zaman düzenlenen sosyal aktivitelerle dostluk bağlarını güçlendiriyor. Birlikler arasındaki iletişimde en büyük görev ise Almanya üniforması giyen Türk kökenli askerlere düşüyor. Hem anavatanlarına hem de doğup büyüdükleri Almanya’ya karşı vazifelerini bir arada yapan Türk askerler, tercüman olarak iki birlik arasında doğru iletişim kurulmasına katkı sağlıyor. Bu durumdan hayli memnun olduklarını ifade eden Türk kökenli askerler, bundan sonraki süreçte de ellerinden geldiğince vazifelerini yapacaklarını söylediler.
Giresunlu Astsubay Furkan, “Tabi bir yönden de vatani görevimizi rehber olarak burada yerine getiriyoruz. Tabi çok farklı bir duygu. Ama Almanya’ya da borçlu olduğumuzu düşünüyorum. Bu borcumuzu da böyle ödemiş oluyoruz” dedi.
Türk ve Alman takımlarının halı saha maçlarına da değinen Furkan, “Bu maçları Türk karargahıyla belirlemiştik. Pazartesi günleri halı sahada maç yapıyoruz. Bundan önceki dönemlerde Alman askerleri galibiyet yüzü görmemiş. Bizim gelmemizle birlikte galibiyetle de tanıştık. Zevkli geçiyor, çekişmeli geçiyor maçlar. Ama tabi ki önemli olan dostluk” diye konuştu.
Aslen Diyarbakırlı olan Astsubay Serhat da 1,5 aydır Kahramanmaraş’ta bulunduğunu söyledi. İyi vakit geçirdiklerini ifade eden Serhat, “Tercümanlarla iyi vakit geçiriyoruz burada. Alman ordusuna ve Türk ordusuna yardımcı olmaya çalışıyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Mutluyuz o noktada. Tabi insan kendini farklı hissediyor. Bu güne kadar geçirdiğimiz süre hayli keyifli geçti. İnşallah bundan sonra da böyle olacaktır” ifadelerini kullandı.
“Nerelisin?” sorusuna “Kahraman Çorumluyum” yanıtını veren Astsubay Fatih de, Türkiye’de olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Fatih, “Buraya gelmeden önce bana komutan Türkiye’ye gidip gitmeyeceğimi sordu. Ben hemen kabul ettim. Buraya geldiğim için de çok mutluyum. Türk ve Alman askerler çok iyi çalışıyoruz hepimiz. Memlekete gelmişim. Burada çalışmak, burada yaşamak çok güzel bir duygu. Çok rahatız. Farklı alternatiflerimiz var. Elimizden geldiğince herkese yardımcı olmaya çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Türk kökenli askerlerin sıcakkanlılığının her iki birlikte de memnuniyetle karşılandığı gözlendi.
Editör: Haber Merkezi