Ülkesinde bir yıl öncesine kadar Halep'teki askeri hastanede çalışan doktor Sellum, yaşadığı köyün bombalanarak yakınlarının öldürülmesinin ardından Türkiye'ye sığındı.
Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen çoğunluğu kadın ve çocuk 135 bin sığınmacı, çadır ve konteyner kentlerde huzur ve güven içinde yaşıyor.
Olaylarda yakını kaybeden ve evleri yıkılan Suriyeliler, evlerine dönecekleri günü özlemle bekliyorlar. Yıllarca Halep'teki askeri hastanede görev yapan Dr. Muzher Sellum de ailesiyle Türkiye'ye sığınanlar arasında...
Kahramanmaraş'taki çadır kentte kalan Sellum, AA muhabirine, Suriye'deki olaylar başladığında Halep'teki askeri hastanede çalıştığını söyledi.
Bir süre olayların durulmasını beklediklerini ancak şiddetin artarak devam ettiğini vurgulayan Sellum, "Bu sırada köyüm vuruldu. Dayımın ve teyzemin oğullarını kaybettik. Tedavi ettiğim askerler benim ailemi ve sevdiklerimi öldürüyordu. Ben de bu zulme katlanamadım ve Esed'in askerlerini tedavi etmemek için her şeyi göze alarak Halep'ten ayrıldım" diye konuştu.
-"Kulağımız Suriye'den gelecek iyi haberde"-
Hastaneden ayrıldıktan sonra yaralı Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarını tedavi etmeye başladığını anlatan Sellum, evinin bombalanmasının ardından ailesiyle Türkiye'ye sığındığını söyledi.
2 aydan bu yana Kahramanmaraş'taki çadır kentte kaldıklarını dile getiren Sellum, şunları anlattı:
"Çadırda yaşamaya alışık değiliz ama buradaki görevliler kötü günleri unutturmak için ellerinde gelen her şeyi yapıyor. Çocuklarım şimdi burada eğitim görüyor. Akrabalarımızla zaman geçirmeye çalışıyoruz. Ama kulağımız Suriye'den gelecek iyi haberde. Umarım kısa bir zaman içerisinde olaylar sona erer ve vatanımıza döneriz."
Editör: Haber Merkezi