banner479

TBMM'de palalı tartışması

TBMM Genel Kurulu'nda Taksim'deki palalı saldırgan tartışma konusu oldu.

TBMM'de palalı tartışması

TBMM Genel Kurulu'nda Taksim'deki palalı saldırgan tartışma konusu oldu.

09 Temmuz 2013 Salı 09:10
360 Okunma
TBMM'de palalı tartışması
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, CHP'lilerin, Taksim'de, ellerinde palayla görüntülenen kişinin serbest bırakılmasına yönelik eleştirilerine, "Bir tane ne idüğü belirsiz palalı, sizleri bu kadar tahrik etti. Biz de karşıyız, hukuki mücadeleyi hep beraber verelim. Neden, kim serbest bırakmış,  gerekçesi neymiş, beraberce soralım" karşılığını verdi.
"ÜLKEYİ SAVAŞA SÜRÜKLÜYORSUNUZ”
TBMM Genel Kurulu'nda "Torba kanun" teklifinin görüşmelerinde söz alan CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, dün palalarla kadın, çocuk demeden insanların üzerine saldırıldığını, polisin en ufak önlem almadığını iddia etti. Yılmaz, polisler hakkında görevi kötüye kullanmaktan soruşturma açılmasını isteyerek, "Saldırganlar serbest bırakılıyor. Bundan sonra herkes eline sopayı, satırı, bıçağı alacak, sonra koruma altına alınacak, öyle görünüyor. Vatandaşları birbirine kırdırmaya çalışıyorsunuz. Böyle devam ederseniz, ülkeyi iç savaşa doğru sürüklemeye çalışıyorsunuz" görüşünü savundu.
"NE İDİĞÜ BELİRSİZ BİR PALALI"
Akagün'ün sözlerine AK Parti milletvekilleri tepki gösterdi.  Sataşma olduğu gerekçesiyle söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, şunları söyledi:
"Dün sanki o palalı saldırgan AK Partiliymiş gibi bir davranışa maruz kaldık. İlgili kişi gözaltına alındı, bizimle ilgisi olmadığı anlaşıldı. Hala ısrarla, dün bu ithamlarda bulunanların, bu ithamlardan dolayı bizden özür dilemeleri gerekirken, bugün mahkeme niye serbest bıraktı diye yine bizi suçluyorlar. Hukuksuzluk varsa takipçisi olmalıyız. Ama neden ısrarla AK Parti'yi, bizleri bir şeylerin tarafı yapmaya çalışıyorsunuz. 
Sizlerden şunu beklerdik; bu milletin bu kadar yanındaysanız, eylemcilere karşı TOMA'lara durmak yerine, esnafın, araçları yakılanlara karşı eylemcilere karşı durmalıydınız. Bu kadar yer yakıldı, yıkıldı, birşey söylemediniz; bir tane ne idüğü belirsiz palalı, sizleri bu kadar tahrik etti. Biz de karşıyız, hukuki mücadeleyi hep beraber verelim. Neden, kim serbest bırakmış,  gerekçesi neymiş beraberce soralım."
Yeniden söz alan Yılmaz, saldırganların soruşturulmadan serbest bırakıldığını ileri sürerek, bunun yargının siyasallaştırılmasından kaynaklandığını iddia etti. Yılmaz, "Sizin suçunuz, yargının siyasallaştırılmasını sağlamanız" dedi.
 
Tartışmanın ardından CHP'nin madde önergesi kabul edilmedi.
Son Güncelleme: 09.07.2013 09:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner471

banner457

banner372

banner432

banner464

banner373