Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Maden Sahaları Daire Başkanı Cuma Ali Taştekin ile ekibi, Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü ile diğer maden sahalarında incelemelerde bulunmak, sahaların durumu, üretim kapasitesi ve yapılacak çalışmalar hakkında detaylı bir çalışma yapmak amacıyla Elbistan’a geldi.
 
AEL İşletme Müdürü Ahmet Yaldız ve diğer şube müdürleri ile birlikte kömür sahasının durumu hakkında görüşme yapan Taştekin, yapılan çalışmalar ve üretim kapasitesi konusunda da brifing aldı. Yapılan detaylı toplantının ardından ilk olarak AEL İşletme Müdürlüğü tarafından kömür çıkartılan Kışlaköy Kömür Sahası’nı gezen, Maden Sahaları Daire Başkanı Cuma Ali Taştekin, sahanın durumunu yerinde inceledi.
Bölgedeki tüm maden sahalarında detaylı bir çalışma yapacaklarını belirten, Maden Sahaları Daire Başkanı Cuma Ali Taştekin, Ankara’dan buraya gelerek sahaları yerinde görmek istediklerini söyledi.
Taştekin, yapılan çalışmalar ile ilgili olarak, “Ziyaretimizin sebebi havzada işletmelerimizin güncel, aktüel durumlarını yerinden görmek. Kışa girerken almamız gereken tedbirler varsa onları almak. Arkadaşlarımızın çalışmalarına katkı sağlamak, moral-motivasyon yönünden bir arada heyecanı paylaşmak ve sonuçta işlerimizle ilgili son durumu bir kayıt almak için buradayız. Biraz kapsamlı, iş programımız biraz geniş çünkü havzadaki bütün işletmeleri kapsayan bir çalışma yapacağız, hepsinin durumlarını yerinde görmeye çalışacağız” dedi.
Maden Sahaları Daire Başkanı Cuma Ali Taştekin ve ekibi ile AEL yönetimi daha sonra Kışlaköy Kömür Sahası’nı incelediler.
Editör: Haber Merkezi