Afşin Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Taşkale, Afşin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İlyas Sarı’yı makamında ziyaret etti.
 
Afşin Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Mehmet Taşkale çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor. Taşkale bu kapsamda Afşin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İlyas Sarı’yı makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulundu.
Ziyarette konuşma yapan Afşin Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Taşkale, “Afşin Sanayici ve İşadamları Derneğimize nezaket ziyaretinde bulunduk ve dernek Başkanımız İlyas Sarı bizleri çok güzel karşıladılar kendilerine çok teşekkür ediyorum. 2009 seçimlerinde Demokrat Partiden Afşin Belediye Başkanlığına Adaydım fakat o süreçten sonra Demokrat Partisinin genel başkanı Süleyman Soylu da AK Parti saflarına katıldılar. Bizlerde yapılan görüşmeler neticesinde kendileriyle beraber hareket etmemizi ve kendilerinin yanlarında yer almamızı istediler. Bizde bu duygu ve düşüncelerle AK Parti saflarına katılmaya karar verdik. Geçtiğimiz günlerde AK Parti aday adaylığımı açıkladım. Daha önce yalnızca Afşin merkezden belediye başkanlığı için oy kullanılıyordu fakat büyükşehir yasasıyla birlikte köy ve kasabalarımızda oy kullanmasa kapsamına alındı. Kasabalarımızda ve köylerimizde yaşayan insanlarımız bizi bağrına bastılar ve AK Partide görmek istediklerini ifade ettiler. Ben halkımızın söylediklerine duyarsız kalamadım ve bu duygu ve düşüncelerle bu yola çıktık.” dedi.
Afşin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İlyas Sarı ise şunları kaydetti:
“Tüm siyasi partilerimizin aday adayları Afşin’imizi güzelleştirmek ve yaşanılabilir bir yer haline getirmek için aday oldular ve bunun için çok emek harcayacaklar. Bundan önce böyle oldu ve bundan sonrada böyle olacağına eminiz. Aday adaylığı süreci zor ve çok emek harcanması gereken bir evre. Tüm aday adaylarına başarılar diliyorum. Mehmet Taşkale gibi siyasete emek vermiş ve siyasetin içinden gelmiş birinin aday olması bizleri ümitlendiriyor. Bu çıtanın yüksek tutulması Afşin’in geleceğine yönelik umudumuzu ve beklentimizi daha üst seviyelere çıkartıyor. Mehmet Taşkale Bey’e bu sürecin hayırlı olmasını diliyorum ve tüm aday adaylarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bölgemizin ve Afşin’imizin kalkınmasında yerel yöneticilerin rolünün çok fazla olduğunu biliyoruz.”
 
Editör: Haber Merkezi