Afşin-Elbistan B Termik Santrali’nin kül sisteminde hizmet alım işçisi olarak çalışan 28 kişi, ihale değişikliğinin ardından maaşlarının düşürüldüğünü iddia ettiler.
Afşin-Elbistan B Termik Santrali'nin kül sisteminde hizmet alım işçisi olarak çalışan 28 kişi, ihale değişikliğinin ardından maaşlarının düşürüldüğünü iddia ederek, yetkililerden yardım istediler.
Santralin kül sisteminde hizmet veren taşeron firmada 4 yıldan beri çalıştıklarını belirten işçiler, 75 kişi arasında 28 kişinin vasıflı işçi olarak çalıştığını ve asgari ücretin 1,5 katı maaş aldıklarını ifade ettiler. İhale değişikliğinin ardından maaşlarının asgari ücrete düşürüldüğünü dile getiren işçiler, çalışma koşullarının ise eskiden olduğu gibi ağır ve tehlikeli olduğunu söylediler.
İhalenin ardından pikap şoförlerinin maaşlarının asgari ücretin 1,5 katına çıkarıldığını belirten işçiler, “Bizim işimiz daha ağır ve tehlikeli olmasına rağmen, maaşlarımız asgari ücrete düşürüldü. Biz işe başlarken, 'ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilir' raporu istendi. Buna rağmen maaşlarımız şuanda asgari ücrete düşmüş durumda. Bu durumun incelenmesini ve bir sonuca bağlanmasını istiyoruz” dediler