Kahramanmaraş Kalesi eteklerinde bulunan tarihi Çukur Hamam, belediye tarafından restore edilerek hizmete sunuldu.
Kahramanmaraş Belediyesi, "Tarih yeniden canlanıyor" sloganıyla başlattığı restorasyon çalışmalarını birbiri ardına tamamlıyor. Tarihi ve kültürel mirasın gün yüzüne çıkartılması için başlatılan çalışmalar kapsamında restore edilen Çukur Hamam, bugün yeniden hizmete sunuldu.
Törende konuşan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Çukur Hamam'ı 8 ay gibi kısa bir sürede restore ettiklerini belirterek, burada yap-işlet-devret modelini uyguladıklarını ifade etti. Restorasyon çalışmalarında hamamın kendine has yapısına uygun olarak hareket edildiğine dikkat çeken Poyraz, şöyle konuştu:
"Burada tarihi doku bozulmadan, aslına sadık kalınarak çalışmalar yapıldı ve bugün hizmete açıyoruz. Bunun yanı sıra şurada gördüğünüz Katiphan'ın da restorasyon çalışmaları tamamlanmak üzere. Katiphan'la birlikte Suk-i Maraş Çarşısı, Bakırcılar, Semerciler, Mazman Çarşısı gibi çarşılarımızın da restorasyonları tamamlanıyor. Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmaları yapılan Taş Mescit'te tamamlandığı zaman meydana büyük ve geniş bir alan çıkacaktır. Bu çalışmalar sonunda şehrimizi gelip geçilen bir şehir olmaktan çıkarıyoruz. Bütün amacımız ve çabamız bu."
Kahramanmaraş Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanan Tarihi Çukur Hamamı düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Törene Belediye Başkan Yardımcıları Cevdet Kabakcı, Mustafa Uzunlar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, KMESOB Başkanı Ahmet Kuybu, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Merkez İlçe Başkanı Necati Okay ile belediye birim müdürleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Daha sonra açılış kurdelesi kesilerek Tarihi Çukur Hamam'ın içi gezildi. -
 
Editör: Haber Merkezi