Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Abu Dabi Emirliği Ulusal Enerji Şirketi TAQA yetkilileri, Vali Şükrü Kocatepe'yi ziyaret etti.
TAQA Türkiye Temsilcisi Tom Teerlynck ve Türkiye Direktörü Özgür Ülgin, Vali Kocatepe'yi makamında ziyaret ederek, Afşin-Elbistan bölgesindeki çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Vali Şükrü Kocatepe, yaptığı açıklamada, Türkiye ile BAE, EÜAŞ ve TAQA arasında 3 Ocak'ta, imzalanan ''Afşin-Elbistan Bölgesinde Linyit Kömürü Madenciliği ve Elektrik Üretimi Alanında İşbirliğine Dair Hükümetlerarası Anlaşma'''yı önemsediklerini belirtti.
Valilik görev alanı çerçevesinde yapılacak çalışmalara her türlü desteğin verileceğini dile getiren Kocatepe, şunları kaydetti: ''Türkiye'nin en geniş kömür havzasının olduğu Afşin-Elbistan bölgesinde yapılması düşünülen büyük enerji projeleri ve termik santrallerini önemsiyoruz. Üzerimize ne düşüyorsa onu yerine getirmeye çalışırız. Bölge insanımızın istihdamına katkı sağlayacak bu yatırım için yapılan çalışmaları yakından takip ediyoruz.''
TAQA Türkiye Temsilcisi Tom Teerlynck ise Afşin-Elbistan bölgesinde tesisin kurulum döneminde 12 bin kişinin istihdam edileceğini söyledi.
İşletmenin bölge insanına önemli destek sağlayacağını anlatan Teerlynck, tesisin işletme döneminde yan sanayi hariç yaklaşık 10 bin kişiye doğrudan istihdam sağlanacağını kaydetti.
Türkiye ile BAE, EÜAŞ ve TAQA arasında 3 Ocak'ta, ''Afşin-Elbistan Bölgesinde Linyit Kömürü Madenciliği ve Elektrik Üretimi Alanında İşbirliğine Dair Hükümetlerarası Anlaşma'' imzalanmıştı.
Anlaşma kapsamında, bölgede 10-12 milyar dolarlık yatırım yapılması planlanıyor.
Editör: Haber Merkezi