Afşin'de, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün kuruluşunun 175. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Afşin Hükümet Konağında düzenlenen törende Afşin Tapu Müdürü Erdal Yorulmaz  ve Afşin Kadastro birimi yetkilisi Erdoğan Şahan tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Törenin ardından açıklamada bulunan, Afşin Tapu Müdürü Erdal Yorulmaz, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün tüm il ve ilçelerde iki asra yakın bir zamandan buyana hizmet veren köklü bir kurum olduğuna değindi.

Yorulmaz, "Taşınmazlara ilişkin mülkiyet bilgilerini devlet güvencesi altında muhafaza etme, güncelleme, taşınmazlara yönelik politikalar belirleme ve yönetme konularında 175 yıldır vatandaşlarımıza en kaliteli hizmeti sunmaya devam ediyoruz." Dedi.

Tapu ve kadastro hizmetleri hakkında bilgi veren Yorulmaz, şunları söyledi:

"Bilgi teknolojilerini en iyi kullanan kurum ödülüne sahip Genel Müdürlüğümüz, Webtapu, Tapu Takas, E-Haciz, E-terkin, Parsel Sorgulama, E-Randevu, Türkiye Tapu,  3 Boyutlu Kadastro, MEGSİS, Yetki Alanı Dışı Tapu İşlemi gibi projelerle vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet sunmak için altyapısını geliştirmeye devam etmektedir. Son olarak İlham Veren Kamu Yönetimi Proje Ödülüne, Webtapu Sistemi Projesi ile layık görülen Genel Müdürlüğümüz, teknolojik gelişmelerde en önlerde yer alan Devlet Kurumlarından biridir.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü olarak tüm imkanlarımızla, hem çalışanlarımızın isteklerini hem de vatandaşımızın işlemlerini en kısa sürede tamamlamaları için yoğun çaba harcamaktayız. Bu yoğunluğun yansıması olarak saniyede ortalama bir işlem gerçekleştiriyoruz. Bu işlemler neticesinde "Türkiye'de 2021 yılında yapılan işlemler ile Devletimize 24 milyar 319 milyon lira harç geliri aktarılmıştır."

2021 yılında önemli projelerin hayata geçtiğini ifade eden Yorulmaz, "TKGM Kalite Yönetim Sistemi ile TS EN ISO 9001:2015 Kalite Belgesi alarak kamu kurumları içerisinde tüm birimleri ile kalite yönetim sistemine geçen "İlk Yaygın Kamu Kurumu" olma unvanına eriştik. Kurumumuz bünyesinde son teknoloji ile donatılmış Dijital Hava Kamerası olan iki adet uçağımız ile fotogrametrik haritalar üretilmektedir.  Ayrıca Ortofoto haritalar coğrafi bilgi sistemleri, kentsel dönüşüm, afet yönetimi, kent bilgi sistemleri gibi mühendislik projeleri için önemli bir altlık oluşturmaktadır. Harita Bilgi Bankası Sistemi sayesinde, meta verilere, ilgili kurumlarca internet üzerinden erişim sağlanarak, mükerrer harita üretiminin önüne geçilmektedir. Tarbis Projesi ile; Kurumumuz arşivinde bulunan tarihi değere sahip olan belgelerin mikrofilm ve dijital kopyaları alınarak asırlarca yaşatılması amaçlanmaktadır. Belgelerin asılları yerine dijital kopyaları üzerinde çalışmak mümkün hale gelmiş, yıpranmaların önüne geçilmiş, bilgiye erişim hızlanmış ve kolaylaşmıştır.Bugün, kuruluşunun 175. Yıl dönümünü kutlayan Tapu ve Kadastro Teşkilatımızın gelişimine ve büyümesine katkı sunan tüm çalışanlarımıza ve halkımıza şükranlarımızı sunarız." Açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi