TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, hazine arazisi üzerinde bulunan ilk etapta bin 351 vatandaşın tapu sorununun ilgili bakanlık ve kurumlarla görüşerek çözüme kavuşturulması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Güvenç, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ve  Kahramanmaraş Defterdarı Mehmet Çoban, Milli Emlak Müdürü Aydın Menek ve teknisyenler ile bir araya geldi.

Güvenç, burada yaptığı açıklamada, hazine arazisi üzerinde ikameti bulunan vatandaşların tapu sorunlarının görüşüldüğünü söyledi.

Toplantıda alınan karar gereği her ilçede tapu sorunlarının tespit edileceğini ifade eden Güvenç, şunları kaydetti:

"Yapılan görüşmede 4706 sayılı kanunun 5. maddesi üzerinde çalışılarak, hazine arazilerinin belediyelere doğrudan devri, belediyelerin de hazine arazisini Milli Emlak adına vatandaşın oturduğu evi kendi sahibine, takdir komisyonunun belirleyeceği bedel ile satması ve vatandaşların da evlerinin tapularını alması görüşüldü. Bu bağlamda Dulkadiroğlu, Onikişubat ve Türkoğlu belediyelerinde problemli bölgeleri tespit edildi. İlk aşamasında bin 351 şahsın tapu sorunu ile ilgili çalışmalar başlatılması kararı alındı. Alınan karar gereği her ilçedeki tapu sorunu tespit edilecek. Belediye başkanlarının koordinesinde ilçede oluşturulacak 5 kişilik komisyon incelemesini yapacak ve cüzi miktarda ödeme ile vatandaş kendi oturduğu evin tapusunu almış olacak."

İlk etapta bin 351 kişinin tapu sorunu çözdükten sonra şehrin genelinde bulunan tapu sorunları ile ilgili çalışıp Kahramanmaraşlıların ve şehrin gündeminden bu sorunu çıkartacaklarını ifade eden Güvenç, çalışmanın vatandaşlara "hayırlı uğurlu" olmasını diledi.

Editör: Haber Merkezi