Kış mevsiminin yaşandığı bugünlerde yağmur ve kar yağışının olmaması ve yaşanan kuraklık sebebiyle Afşin’de yağmur duası yapıldı.

Türkiye genelinde kış mevsiminin ortalarına gelinmesine rağmen yağışın beklenenin çok altında kalması nedeniyle Tanır Mahallesinde Cuma namazı sonrası yağmur duası yapıldı.

Tanır Caminde toplanan vatandaşlar İlçe Müftüsü Hayrullah Balta tarafından yapılan yağmur duasının ardından namaz kıldı.

Duanın ardından Ayrandede Parkında mahalle sakinlerine yemek ikram edildi.

Son yılların en kurak kışının yaşandığını ifade eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Şuanda da çok güneşli bir gündeyiz. Güneşli günler bir yandan güzel gibi görünse de tarım açısından, canlıların yaşamı açısından, toprak açısından, yer altı suları açısından çok olumsuz bir seyir ifade ediyor. Dolasıyla biz de bu kuraklığın son bulması için toplandık. Halkımızı duaya, namaza davet ettik. Topluca istiğfar edeceğiz, Rabbimize yöneleceğiz” şeklinde konuştu.

Tanır Mahallesi Muhtarı İbrahim Kanza da, yağmur duasına katılan herkese teşekkür etti.

Programa, Afşin İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür Gümüşay, İlçe Emniyet Müdürü Hamdi Karakuz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi