Muharrem ayı münasebetiyle Tanır Mahallesinde, Afşin İlçe Müftülüğü ve Mülhak Güpgüpzade Hacı Mustafa Ağa Vakfının katkılarıyla "Şeyh İbrahim Tennuri Hazretleri Muharrem Ayı 1. Aşure Anma Günü" etkinliği düzenlendi.
Tanır Mahallesinde düzenlen etkinliğe, Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Garnizon Komutanı Jandarma Yzb. Mehmet Demir, Afşin Belediyesi Başkanı Vekili Sebahattin Atalay, Afşin Emniyet Müdürü Recep Emol, Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, İlçe Milli Eğitm Müdürü Mustafa Mahir TuranAfşin Belediyesi Başkan Yardımları Nusret Karataş ve Hasan Ali Gedik, MHP İlçe Başkanı Mehmet Taşkale, ATSO Başkanı Bekir Sıtkı Can, Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, Afşin Şoförler Odası Başkanı Adnan Kabaağaç, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Şeyh İbrahim Tennuri Hazretleri Muharrem Ayı 1. Aşure Anma Günü etkinliğinde konuşan Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Şeyh İbrahim Tennuri Hazretleri Muharrem Ayı 1. Aşure Anma Günü etkiliğinin düzenlenmesinde emekleri olan Güpgüpoğlu ailesine ve Afşin Müftülüğümüze teşekkür ediyorum. Şeyh İbrahim Tennuri Hazretlerini burada yad ediyorum, Allah ruhunu cennet mekanı etsin. Bu organizasyonun hayata geçmesinde emekleri geçen herkese teşekkür ediyorum."şeklinde konuştu.
Programın açılış konuşmasını yapan Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, "Müftülüğümüzün ve Mülhak Güpgüpzade Hacı Mustafa Ağa Vakfının katkılarıyla düzenlediğimiz "Şeyh İbrahim Tennuri Hazretleri Muharrem Ayı 1. Aşure Anma Günü"ne katılan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.Mübarek Muharrem ayı içerisindeyiz. Hicri yılbaşı, Kerbela, aşure ve hicret olaylarını bizlere hatırlatan önemli ve mübarek bir aydayız. Cenab-ı Allah hepimize bu ayı hayırlı ve uğurlu eylesin. Bu güzel ayda güzel hizmetler yapmak için çalışıyoruz. Üç aylar bizlerin manevi mevsimleridir. Aslında üç ayı tamamlayan bir de dördüncü ay var o da Muharrem ayıdır. Bu dört ay, Recep, Şaban, Ramazan ve Muharrem ayına İslam'da haram aylar denir ve bunlara hürmet edilmesi gerekir. Muharrem ayında düzenlediğimiz bu etkinlikte bizlerle olan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. " dedi.
Daha sonra konuşma yapan Vakıflar Genel Müdürlüğü Vakıflar Meclis Üyesi  Kayserili İşadamı Rıfat Güpgüpoğlu, "Şeyh İbrahim Tennuri Hazretleri, Tanır mahallesinde doğmuş ve büyümüş. İnşallah Tanır'da bulunan yavrularımızda bir gün birer Tennüri olarak, önemli bir insan olacaklar. Bizim Muharrem ayında aşure dağıtma alışkanlığımız yıllardır vardır. Muharrem ayında Tanırlı hemşerilerimizle olmak istedik ve bu aşure etkinliğinin düzenlenmesi için Afşin Müftümüze, Afşin Kaymakamlımıza ve belediye başkanlığına danışarak bu organizasyonu gerçekleştirdik. İnşallah bundan sonra Eshab-ı Kehf'te düzenleyeceğiz aşure günlerini. Eshab-ı Kehf'i biraz daha cazip hale getirmek için çalışmalar yapmayı düşünüyorum. Buraya bizleri yalnız bırakmayarak gelen bütün hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Buradaki herkes bana kendi köylüsü gözüyle baksın istiyorum, çünkü bizler Tanır'ın, Tennüri Hazretlerinin torunlarıyız. Hemşerilerimiz bizlerle el ele olursa dağları aşacağımıza inanıyorum. Allah'a şükür benim hiç bir şeye ihtiyacım yok benim sadece bölgemize katkı sağlamak için uğraşıyorum. Tanır mahallesine bir şeyler yapmak istiyorum." açıklamasında bulundu.
Afşin Belediyesi Başkanı Vekili Sebahattin Atalay ise, " Şeyh İbrahim Tennuri Hazretleri Muharrem Ayı 1. Aşure Anma Günü etkinliğinin düzenlemesinde emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum. Cenab-ı Hak'a ne kadar şükretsek azdır çünkü bizleri, tekrar mübarek Muharrem ayına kavuşturdu. Bu güzel ayda çok değerli bir ağabeyimiz, içimizden çıkıp Tanır'a sahip çıktı. Bu vesileyle Rıfat Güpgüpoğlu Bey'e çok teşekkür ediyorum. " şeklinde konuştu.
Tanır'da düzenlenen etkinlik tasavvuf musikisi konseri, yemek ve aşure ikramıyla son buldu.
 
Editör: Haber Merkezi