Kahramanmaraş'ta toplanan bir Grup Genç, Gezi Parkı eylemine şarkı söyleyerek destek verdi.
İstanbul Taksim'de yaşanan olaylara Kahramanmaraş'tan destek geldi. Trabzon Caddesi'nde bir parkta toplanan yaklaşık 20 kişilik grup, şarkı söyleyerek Gezi Parkı'na destek verdi. Polis parkın etrafında beklerken, toplanan grup taşkınlık çıkarmadı.
Toplanan gruba destek için gelen Alevi Kültür Dernekleri Şube Başkanı Ünal Ateş, yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı dinlemediğini öne sürdü. Ateş konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bugün burada toplanan ve tepki veren gençlerin tabii ki özünde ilk tepkisi Gezi Parkı fakat esas tepki bu ülkede oluşturulmak istenen korku imparatorluğuna karşı. Esas verilen tepki, dikta rejimine karşı. Bu saat olmuş, Sayın Başbakan baskıcı konuşmalarına hala devam ediyor. Bu yüzden insanların bir türlü öfkesi dinmiyor. Sayın Başbakan, meşhur balkon konuşmasında söylediği gibi kendine oy veren yüzde 47'nin değil, bu ülkenin tümünün Başbakanı ve bu ülkede yaşayan herkesin fikrini dinlemek zorunda. Onların bütün fikirlerine önem verip onların ne dediğini anlamak ve ona yönelik önlemler almak zorunda. Bu yapılmadığı sürece gençlerin öfkesi dinmeyecektir."
 
Editör: Haber Merkezi