Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara, kömür, gıda, sağlık, ev, eğitim gibi yardımlarda bulunuyor. Vakıf ayrıca, bayram günlerinde de maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara maddi yardımlarda da bulunuyor. 
Yarımların her ay periyodik bir şekilde devam ettiğine vurguda bulunan Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, “Kurban bayramında maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımıza yardımlarda bulunduk ve yardımlarımız hala devam etmektedir. Bu yardımlarımız ilçemiz genelinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda dosyaları bulunan 2906 ailemiz yardımlardan yararlandı. 792 ailemiz eğitim yardımı ve geriye kalan diğer ailelerimizde Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’müzden gelen özel olarak Kurban Bayramı için gelen bütçesiyle ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan bütçesiyle maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımıza yardımlarımızı devam ettiriyoruz. Bu her iki kaynaktan sağlanan gelirin toplamı 237 bin 750 TL’nı vatandaşlarımıza aktarıyoruz.” dedi.
“3 bin ton kömür dağıttık”
Kış ayı gelmeden vatandaşlara kışlık yakacakları olan kömür dağıtımının yapıldığını belirten Arıcan, “Bu sene içerisinde ilçemiz genelinde 3 bin 750 ton kömür dağıtımı ödeneğimiz vardı ve biz bu kaynağın 3 bin tonunu vatandaşlarımıza ulaştırdık. Gene Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın faaliyetleri kapsamında eşi vefat eden 227 mağdur bayanlarımıza iki ayda bir düzenli şekilde ödemekteyiz. Mağdur durumda olan ve kocaları vefat eden bayanlarımız iki ayda bir 500 TL kendi hesaplarına yatmaktadır.” şeklinde konuştu.
“Vakıftan Tüp Bebek Desteği”
Vakıftan ayrıca tüp bebek konusunda yardım yapılmaya başladığına dikkat çeken Arıcan, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın yeni bir uygulaması olan ve çocuk sahibi olamayan maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımıza tüp bebek konusunda yardım uygulaması başlattı. Bu kapsamda da vakfımıza iki ailemiz başvuru yaptı. Bizde bu ailelerimizin sosyal incelemelerini tamamladıktan sonra sisteme gireceğiz ve bu sağlık yardımından yararlanmalarına vesile olacağız. Bunların dışında vakfımızda genel sağlık sigortası incelemeleri ve vakfımıza yeni verilen 2222 kanun kapsamındaki incelemeler devam ediyor.” açıklamasında bulundu.
Afşin Kaymakamı Faik Arıcan konuşmasını şöyle tamamladı:
“Düzenli olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kaynaklarımızı ilçemizde ikamet eden ve yardıma muhtaç durumda bulunan ailelerimize dağıtmayı görev olarak kabul ediyoruz. Bu kapsamda emeklerini eksik etmeyen mütevelli heyetimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.”
Editör: Haber Merkezi