Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kahramanmaraş İl Koordatörü Dr. Ömer Süha Uslu, süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik yapılan 3 milyon Eurol'luk yatırıma 1,5 milyon Euro hibe verilebileceğini bildirdi.
Uslu, dondurma üreticileri ile biraraya geldiği toplantıda sektöre yönelik verilebilecek hibeleri anlattı. Dondurma sektörünün daha da geliştirilmesi ve dünya standartlarında yeni işletmeler kurulabilmesi için yapılabilecek çalışmaları dile getiren Uslu, bu konuyu kendileri için de önemli bir görev olarak gördüklerini ifade etti. Uslu şunları kaydetti:
"Süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması başlığı altında Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı kapsamında 3 milyon Euro'ya kadar yatırım yapılabiliyor ve yatırımın yüzde ellisi olan 1,5 milyon Euro'ya kadar hibe kullandırabiliyoruz. Dondurma üreten firmalarımız hazırlayacakları projelerle bu hibeden faydalanmaları mümkün. Biz bir dünya markası olan Kahramanmaraş Dondurmasının üretimine hibe desteği vermeyi çok önemli bir görev olarak görüyoruz. Hazırlanan projelere her türlü teknik desteği yardım masası aracılığı ile verebiliriz. Dondurmacılarımız bu fırsatı çok iyi değerlendirmeli. Çünkü bu hibe desteği ile Kahramanmaraş'ta tüm dondurma üreticileri çok modern yeni tesislere sahip olabilir."
TKDK uzmanlarının süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması alanında destek verilecek olan uygun yatırım harcamaları konusunda detaylı bilgiler verdiği toplantıda, desteklemeye uygun harcama kalemleri anlatıldı.
 
Editör: Haber Merkezi