Kahramanmaraş'ta 24 haftalık iken 430 gram doğan, küçük bedeniyle yaşama dört elle sarılan ve "Survivor" olarak adlandırılan Fatma Zehra bebek ailesiyle ilk kez buluştu.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Kahramanmaraş'a sığınan Suriyeli Dibo Abdo (42) ve eşi Yasemin Abdo (30) üçüz bebekleri olacağını öğrenince büyük mutluluk yaşadı. Yasemin Abdo 24 haftalık hamileyken Kahramanmaraş'ta özel bir hastanede üçüzlerini dünyaya getirdi. Dünyaya gelen üçüz bebeklerden ikisi anomali rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti.

Erken doğum nedeniyle sağlık sorunları yaşayan Fatma Zehra bebek ise hastanenin yeni doğan yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Hastanedeki 128 gün tedavinin ardından Fatma Zehra Abdo, ailesine teslim edildi.

Duygulu anların yaşandığı ilk buluşmada baba Dibo ve anne Yasemin Abdo ilk kez çocuklarını kucaklarına almanın mutluluğunu yaşadı.

Hastanenin yeni doğan uzmanı Dr. Salih Kalay, "survivor" olarak adlandırdıkları Fatma Zehra bebeğin 128 gün sonra ailesiyle buluştuğunu ifade etti. Kalay, şöyle konuştu:

"Üçüzlerden sadece Fatma Zehra hayatta kaldı ve 430 gram olarak doğmuştu. Yaklaşık 28 gün solunum cihazında bağlı kaldı. Şu anda 128 günlük bebeğimiz herhangi bir sıkıntısı yok. 430 gram doğan bebeklere 'parmak bebek' denmekte ama Abdo bebeği tam bir Survivor olarak adlandırmaktayız."   

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Halil Gürsoy, 128 günlük tedavinin ardından Suriyeli aileye bebeklerini sağlıklı olarak vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Çok duygulandığını belirten Anne Yasemin Abdo ise ilk kez çocuğunu kucağına almanın mutluluğunu yaşadığını, diğer iki çocuğunu acısını Fatma Zehra'yı kucağına alınca unuttuğunu ifade etti. 

Baba Dibo Abdo ise üçüz bebeklerinden ikisinin öldüğünü yaşama tutunan Fatma Zehra bebeklerinin bugün ilk kez kucaklarını aldıklarını dile getirdi.

Türkiye'de her türlü yardımın yapıldığını hatırlatan Abdo, "Türkiye'de bizlerin her türlü ihtiyaçları karşılanıyor. Benim çocuğum için herhangi bir istek olmadan tüm ilaçları verildi. Bundan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz." diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi