Afşin Kent Konseyi tarafından başlatılan “Bir Yarayı da Sen Kapat” kampanyası çerçevesinde Suriyelilere Afşin’den bir kamyon dolusu yatak yardımı yapıldı. Yapılan yardım Afşin’den yola çıktı.
Afşin Kent Konseyi, Suriye’de yaşanılan iç karışıklık nedeniyle ülkemize gelen Suriyeliler için “Bir Yarayı da Sen Kapat” kampanyası başlattı. Siyasi partiler, sivil toplum örgütü temsilcileri ile Afşin halkı bu yardım kampanyasına destek vermeye devam ediyorlar. Afşin-Elbistan Linyit İşletmesi (AEL)’den alınan bir kamyon dolusu yatak Suriye’den ülkemize gelen ihtiyaç sahiplerini verilmek üzere yola çıktı.
Konu hakkında bilgi veren Afşin Kent Konseyi Başkanı Mevlüt Taşkale, “ Afşin Kent Konseyi olarak başlatmış olduğumuz Bir Yarayı da Sen Kapat yardım kampanyası başladığı günden itibaren Afşin halkından yoğun bir talep görüyor. Siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve halkımız Suriyeli kardeşlerimize yardım edebilmek için seferber oldular. Yine kurumlarımız da ellerinden gelen tüm yardımları yapıyorlar. AEL İşletme Müdürlüğü’müz de bu yardım kampanyasına katkı sağladılar. Ellerindeki tüm yatakları Suriyeli kardeşlerimize gönderdiler. Ben buradan bu kampanyaya katılan tüm Afşinlilere, AEL İşletme Müdürümüz Ahmet Yaldız’a teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi