Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Kilis'teki barınma alanlarında kalan Suriyeliler ilk teravih namazını kıldı

Gaziantep'in Nizip ilçesindeki çadır ve konteyner kentte yaşamlarını sürdüren Suriyeliler, ilk teravih namazı için her iki kampta kurulan çadır mescitlere ve camiye akın etti. Çocuk ve yaşlıların aralarında bulunduğu birçok Suriyeli, kendileri için oluşturulan alanda namazlarını kıldı. Kamplardaki kadınlar da kendilerine ayrılan bölümde ibadet etti.
Çadır kentteki mescitlerin tamamının dolması üzerine bazı Suriyeliler teravih namazlarını mescit dışında yere serdikleri halıların üzerinde kıldı.
Şanlıurfa
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki yaklaşık 30 bin Suriyelinin kaldığı çadır kentte de teravih namazı coşkuyla kılındı.
Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'ne yerleştirilen Suriyeli kadın ve erkekler, 20 mescitte okunan ezanın ardından Suriyeli imamlar eşliğinde teravih namazını kıldı.
Kahramanmaraş
Kahramanmaraş'ta kurulan çadır kentte yaşayan Suriyeli misafirler, ilk teravih namazını çadır kentteki camilerde kıldı. Yatsı ezanıyla çok sayıda kadın ve erkek, çadır camilerde kendileri için ayrılan bölümlerde ibadet etti.
Kilis
Kilis'teki konteyner kentte kalan Suriyeliler de ramazanın ilk teravih namazını camilerde kıldı.
Konteyner kentteki camilere akın eden Suriyeliler, namazın ardından ülkelerindeki olayların bitmesi için dua etti.
Hatay
Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki TEKEL arazisine kurulu çadır kentlerde yaşamlarını sürdüren Suriyeliler, ilk teravih namazında kamptaki camileri doldurdu.
TEKEL Çadır Kent Camisi'nin imamı Şeyh Fadıl, yaptığı açıklamada, mübarek ramazan ayını ülkelerinden uzakta buruk şekilde karşıladıklarını söyledi.
Türkiye'de kendilerini evlerinde gibi hissetmelerine karşın, akıllarının Suriye'de olduğunu ifade eden Fadıl, "Ülkemizde olsaydık ramazan ayına daha farklı hazırlanırdık. Burada bir tarafımız hep yarım ancak bu mübarek günlerde ibadetlerimizi yapacağız. Ramazanı Suriye'ye, Mısır'a ve tüm İslam alemine dua ederek geçireceğiz çünkü bu günlerde Müslümanların duaya çok ihtiyaçları var" diye konuştu.
Suriyeliler, namazın ardından ülkelerindeki olayların bitmesi ve ülkelerine dönmek için dua etti
 
Editör: Haber Merkezi