Afşin Kent Konseyi, Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen sığınmacılar için yardım kampanyası başlattı.
 
Ülkelerinde yaşanılan iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen sığınmacılara bir yardım kampanyası da Afşin Kent Konseyi düzenledi. 1 ay devam edecek olan kampanyada; battaniye, yorgan, yastık, kuru gıda, giysi gibi yardımlarda bulunulabilecek. İlçeden gelen bütün yardımlar Afşin Belediye düğün salonunda toplanacak.
Yardım kampanyası hakkında bilgi veren Afşin Kent Konseyi Başkanı Mevlüt Taşkale, “Komşu ülke Suriye’de İktidar ve muhalefet arasında çıkan çatışmalar bir iç savaşa dönerken iç savaştan kaçarak   ülkemize sığınan Suriyeli mülteci kardeşlerimizin yanındayız. Bu çatışmalarda en çok zarar gören her zaman olduğu gibi çocuklar ve kadınlar olmak üzere sivil  insanlara oldu. Suriye’deki çatışmalar kanlı bir iç savaşa dönerken kadın ve çocuklar başta olmak üzere on binlerce sivil Suriyeli ülkelerinden kaçarak Türkiye Ürdün ve Lübnan olmak üzere komşu ülkelere mülteci olarak sığınmak zorunda kaldılar. Ülkemize sığınan Suriyeli mülteciler için devletimiz seferber olurken bazen de yetersiz kaldığı görülmektedir.  Bölgede havaların soğumaya başlamasıyla bu insanların giyecek, yiyecek, barınacak ve ev eşyası ihtiyaçları artmış bulunmaktadır. Bu insanlar kış şartları öncesi çok mağdur durumdadırlar. Yaşanan bu insanlık dramı karşısında Afşinli hayırseverlerin yardım elini uzatacağını, Komşuluğun ölmediğini ve komşusu aç iken, tok yatan olmadığını göstereceği inancındayım. Afşin Kent Konseyi olarak “Bir Yarayı da Siz Kapatın” kampanyası çerçevesinde Afşin İlçemiz genelinde 15 Aralık 2012 - 15 Ocak 2013 tarihleri arası Suriyeli mülteci kardeşlerimize bir yardım kampanyası düzenlemiş bulunmaktayız. Evlerinizde ki  ihtiyaç fazlası küçük bir eşyanız bile bir yetimi sevindirecektir. Tüm vatandaşlarımızın , Sivil toplum kuruluşlarımızın bu kampanyaya destek vermenizi bekliyoruz. Evlerinizdeki kullanmadığınız eşyalarınızı ve yardımlarınızı Afşin Belediyesi Düğün salonunuzdaki görevlilere teslim etmeleri. Toplanan yardım malzemeleri tasnif edildikten sonra ilgili yerlerin mülki idarecilerle iş birliğinde mülteci kardeşlerimize dağıtılacaktır.” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi