Kahramanmaraş'taki çadır kentte kalan Suriyeliler, ülkelerindeki olayların yıl dönümünde, hayatını kaybeden yakınlarını andı.
Suriyeliler, Esed güçleri ile muhalifler arasındaki çatışmaların yıl dönümünde bir araya geldi. Çadır kentteki okul bahçesinde toplanan Suriyeliler, açtıkları dövizlerle Beşşar Esed'e tepki gösterirken, yardımlarından dolayı Türkiye'ye teşekkür etti.
Programda, Suriye'deki olaylarda hayatını kaybedenler dualarla anıldı.
Suriyeli Ammar Elahde, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin tıpkı "Osmanlı gibi" Türk-İslam topluluğunun lideri olma yönünde hareket ettiğini söyledi.
Türk insanının kendilerine yüreğini açtığını anlatan Elahde, "Bize düşen Türkiye'nin toprağını öpmek. Türkler bize kardeşliğini gösterdi. Her şeylerini paylaştılar, hatta bir ekmeği bile ikiye böldüler. Bundan dolayı onlara ne kadar teşekkür etsek yetmez. Başta buradaki yöneticilerimiz olmak üzere Türk devletine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Gade Elomar ise Suriye'yi çok özlediğini ifade ederek, "Türkiye'ye çok teşekkür ederiz ama en kısa zamanda barışın olmasını ve ülkeme dönmeyi istiyorum" dedi.
Ammar Gazel de bir an önce Suriye'deki yönetimin düştüğü haberini almak istediklerini dile getirdi. 15 günlük evliyken evinin saldırılarda yıkıldığını anlatan Muhammet Zelim ise "Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldık. 15 Mart'ı hiç unutmayacağız" şeklinde konuştu.
Çadır kent sorumlu müdürü Zeki Evin de, yaşanan olayların ve iç savaşın bir an önce sona ermesini ve herkesin ülkesine huzurlu ve mutlu bir şekilde dönmesini istediğini aktardı.
Grup, programın ardından çadır kentte bir süre yürüdükten sonra dağıldı.
Editör: Haber Merkezi