Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Afşin'e gelen Suriyeli mültecilere gıda yardımı yapıldı. Afşin'de bulunan 200 Suriyeli aileye gıda paketi dağıtıldı.

Afşin'de Suriyeli mültecilere yardım etmek için gönüllü vatandaşlar tarafından oluşturulan Suriye Gönülleri Topluluğu, Suriyeli mültecilerle ilgilenmeye davam ediyor. 'Suriye Gönülleri Topluluğu' Afşin Kaymakamlığı, Belediye ve duyarlı vatandaşların yardımlarını Suriyelilere ulaştırıyor.

İlçede bulunan Suriyelilerin ihtiyaçlarını karşılamak için gönüllü olarak çalıştıklarını belirten Suriye Gönülleri Üyesi Emekli Öğretmen Muttalip Terzi, "Afşin'de barınan Sürüyeli kardeşlerimizin, dertlerini, sıkıntılarını dinleyerek halkımızın destekleriyle onlara çare bulmaya çalışıyoruz."dedi.

Afşin'de bin 400 Suriyeli olduğunu söyleyen Terzi, "Şuanda Afşin'de ülkelerinde kaçarak Türkiye'ye sığınan aile sayısı 200'e yaklaştı. Afşin'de yaklaşık bin 400 Suriyeli mülteciyi misafir ediyoruz. İlçemizde bulunan Suriyeli kardeşlerimizin siyasi görüşlerine bakmadan, kabahatlerine bakmadan misafir olarak görerek Suriye Gönüllüleri olarak elimizden geleni yapıyoruz. Suriyeli kardeşlerimize yardım konusunda, devletimiz, Afşin Kaymakamlığımız, belediyemiz ve tüm halkımız gücünün yettiğince destek olmaya çalışmaktalar. 'Suriye Gönüllüleri' olarak ilçemizde bulunan Suriyeli kardeşlerimize yardım etmek isteyen vatandaşlarımız arasında köprü olmaya çalışıyoruz. Devletimiz tarafından ve vatandaşlarımız tarafından yapılan yardımları Suriyeli kardeşlerimize ulaştırıyoruz." açıklamasında bulundu.

Terzi , Afşin'de barınan Suriyeli mültecilerin kış şartlarında dolayı  iş bulamadıkları belirterek konuşmasına şöyle devam etti:

"Kış şartlarının etkili olmaya başladığı günden itibaren Afşin'de bulunan Suriyeliler mevsim şartları itibariyle iş bulamamaktadır. En çok inşaat ve tarım alanında çalışan Suriyeliler iklim şartlarından dolayı Mart ayının sonuna kadar iş bulamayacaklar. Bu sebeplerden dolayı ilçemizde bulunan Suriyelilere yardım etmek için Afşin Kaymakamımız Fatih Aksoy'la görüştük. Aralık ayında yaptığımız yardımı daha da genişleterek Suriyeli kardeşlerimize 200 gıda paketi dağıtıyoruz. Şuanda ilçemizde bulunan Suriyeli kardeşlerimizin gıda ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz. Suriye gönüllüleri olarak bizim görevimiz, Afşin'de bulunan Suriyeli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını tespit ederek yapılan yardımları yerine ulaştırmak. Afşin Kaymakamlığımız tarafından dağıtılan 200 adet gıda paketlerini yerine ulaştırdık."

Yapılan gıda yardımından dolayı teşekkür eden Suriyeli mülteci Muhammed Zekeriya (51), " Türkiye'ye çok teşekkür ediyorum. Hükümetten ve Türkiye milletinden Allah razı olsun. Ben buraya mülteci olarak geldim ve çok iyi bir muamele buldum. Bizlere yardım edenlerden Allah razı olsun. Türkiye için her zaman dua ediyoruz. " diye konuştu.

Türkiye için her zaman dua ettiğini ifade eden 13 yaşındaki Mehe Zekeriya, "Türkiye'ye, Allah zarar vermesin. Bizler buraya mülteci olarak geldik ve çok güzel şekilde karşılandık. Bizlere yardım eden Türkiye'ye ve vatandaşları için her zaman dua ediyorum. Allah onlardan razı olsun. "dedi.

Editör: Haber Merkezi