Sultankorusu Grup Köy Yolu üzerinde bulunan Höplek rampasında meydana gelen çökme ve kaymaların önlenebilmesi amacıyla özel bir proje uygulanıyor.
İl Genel Meclis Üyeleri Ali Demir, Ahmet Göçer, Sırrı Demir ve Hüseyin Tanrıverdi yaptıkları ortak açıklamada, grup köy yolunun önemine değinerek, yoldaki işlemlerin titizlikle yürütüldüğünü söylediler.
Yolun çökme ve kayma olan bölümlerinde zaman zaman 1.5 metre kazı yapılarak taş dolgu yapıldığına dikkat çeken İl Genel Meclis Üyeleri, çalışmaların İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirildiğini ifade ettiler.
İl Genel Meclis Üyeleri adına açıklama yapan Ali Demir, “Sultankorusu Grup Köy yolunda bulunan Höplek rampasında sürekli olarak kayma meydana geliyordu. Bu sebeple yolu kullanan sürücüler güçlük yaşıyorlardı. Şuanda İl Özel İdaresi tarafından bu yolun altyapısı yenileniyor. Bunun için güçlendirilmiş bir ekip kuruldu. Yolun bazı yerlerinde 1.5 metre kazı yapılıp taş dolgu yapılıyor. Yolda yaşanan kayma ve çökmelerin önlenmesi için ciddi bir çalışma yürütülüyor. İl Özel İdaresi Yol Müdürlüğü’nden Mühendis Fahrettin Doğuç ve ekibi tarafından yol çalışması dikkatli bir şekilde yürütülüyor” dedi.
Benzer bir çalışmanın Karahüyük yolunda da yapılacağını belirten Demir, “Konu ile ilgili olarak desteklerini esirgemeyen, başta Valimiz sayın Şükrü Kocatepe, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı sayın Servet Güngör ve Elbistan Kaymakamı sayın Metin Maytalman’a ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi