Cumhuriyet dönemi Türk Halk Şiiri'nin önemli şairlerinden Abdurrahim Karakoç, araştırmacı yazar Ramazan Avcı'nın verdiği konferansla anıldı.
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kahramanmaraş Şubesi ve Kahramanmaraş Belediyesi'nin birlikte düzenlediği "Suları Islatan, Alevi Üşüten Şair: Abdurrahim Karakoç" konulu konferans Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Konferansta, şair Karakoç'un hayatını anlatan ve şiirlerini seslendiren Avcı, şairin eserlerinde, sosyal hayatı, tabiatı, aşkı ve kahramanlık düşüncelerine yer verdiğini söyledi. Karakoç'un, toplumun dertlerini kendine dert edinerek şiirler yazdığını dile getiren Avcı, şöyle konuştu:
"O bir çok şiirinde halkın bürokrasiyle olan sorunlarını kaleme almıştır. Toplumsal aksaklıkları düzeltmek için kalemini adeta bir silah gibi kullanmıştır. Sosyal hicivlerinden dolayı hakkında 30 soruşturma açılmış ama hepsinden beraat etmiştir. Bu davaların tamamında da avukat tutmayarak kendi kendini savunmuştur. Karakoç'u, kendinden önceki halk şairlerinden farklı kılan, ele aldığı konular değil, yazdığı konulara farklı bir şekilde işlemesindendir. O taşranın yanı sıra kent kültürüne de dizelerinde yer vermiştir. Karakoç, milli hassasiyetleri yüksek, halkçı bir şairimizdir. Ama onun halkçılığı, bir siyasi ideoloji değil, halkın söyleyemediği şeyleri kaleme almasından kaynaklanmaktadır. Yani o Anadolu insanı ne hissediyorsa bunları hissetmiş ve şiirlerine taşımıştır. Merhum şairimizi rahmetle anıyoruz."
Avcı, Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakçı ve çok sayıda sanatsever vatandaşın da katıldığı konferansta, şairin geleceğe ışık tutan şiirlerini seslendirerek gönülleri aydınlattı. - Kahramanmaraş

 
Editör: Haber Merkezi