Kahramanmaraş'ta 60 sivil toplum kuruluşu, “Türkiye hepimizin” başlığı altında ortak basın açıklaması yaparak, hükümete destek verdi.
Özel İdare İş Merkezi önünde toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, Türk bayrakları açarak hükümete destek verdi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Av. Yusuf Bülbül, Türkiye’nin normalleşmeye başladığı bir süreçte 17 Aralık’ta başlayan operasyonların ardından ülkede oluşan kutuplaşma ve kaos ortamının milleti derinden yaraladığını söyledi.
Gelişmelerin, Türkiye’yi hedef alan küresel bir operasyonun varlığını bütün çıplaklığıyla ortaya çıkardığını ifade eden Bülbül, “Operasyonların asıl amacının milletin ortak iradesiyle elde edilen kazanımlar olduğu çok açıktır. Ama daha vahim olanı, bu kazanımların elde edilmesinde payı ve emeği olanların da bu küresel operasyona bilerek veya bilmeyerek destek vermeleridir” dedi.
Ülkeyi kamplara bölmek isteyenlerin karşılarında milli iradeyi bulacağını kaydeden Bülbül, şöyle devam etti:
“Hak ve özgürlükler alanında bunca kazanımlar sağlanmışken, doğusuyla, batısıyla bir barış ve kucaklaşma sürecine girilmişken, ekonomik göstergeler ve büyüme dünya standartlarının üzerine çıkmışken, bu güzellikleri engellemeye çalışmak, bilmeden yapılırsa gaflet, bilerek yapılırsa ihanettir. Her şerde bir hayır vardır düsturuyla olaylara baktığımızda yaşanan son gelişmelerin içimizdeki art niyetli kişi ve odakların sorgulanmasına ve temizlenmesine vesile olacağını umuyoruz. Unutulmamalıdır ki bu ülkeyi kutuplara ve kamplara bölmek isteyenler karşılarında milli iradeyi ve kardeşlik hukukunu esas alan, vatanına sahip çıkmayı bir borç bilen yüce milleti bulacaktır.”
Yolsuzluğa bulaşan kişilerin de ayıklanmasını istediklerini dile getiren Bülbül, “Bizler, sivil toplum kuruluşları olarak oynanan bu büyük oyunu gördüğümüzü belirtmek istiyoruz. Seçimlere çok az bir süre kala gerçekleştirilecek kaset, ses kaydı, yolsuzluk dosyaları ve buna benzer her türlü operasyonun bu oyunun bir parçası olacağını biliyoruz. Milletin bu oyuna gelmeyeceğini, milletin iradesini hedef alan vesayetçi yapılara karşı olduğumuzu, küresel güçlerin oyunlarından uzak durmak şartı ile biz bize konuşup çözemeyeceğimiz hiçbir meselenin olmadığını, Türkiye’nin hepimizin vatanı olduğunu deklare ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.
“Dik dur eğilme bu millet seninle” sloganları atan grup, daha sonra yapılan duanın ardından sessizce dağıldı.
 
Editör: Haber Merkezi