Romanya’da düzenlenen Wushu Avrupa Şampiyonası’nda Afşinli Milli Sporcumuz Yemliha Tor Avrupa 3.sü oldu.
Avrupa Wushu Şampiyonası bugün yapılan müsabakalarla sona erdi. Romanya'nın başkenti Bükreş'te bu yıl 15'incisi düzenlenen şampiyonada Türkiye, 5'i altın, 10'u gümüş ve 10'u bronz olmak üzere toplam 25 madalya kazandı.
Şampiyonanın son gününde sanda branşında yapılan final karşılaşmalarında İsmail Uzuner, Fransız rakibini mağlup ederek altın madalya alırken, Abdulkadir Öztürk, Reha Yıldız ile Yavuz Selim Kazancı, Rus rakiplerine, Murat Aydemir de Fransız rakibine mağlup olarak şampiyonayı ikincilikle tamamladı.
Rus sporculara yenilen Serkan Katıkçı, Ali Alkayış ile Oğuzhan Durmuşoğlu, Ukraynalı sporculara mağlup olan Mehmet Özer İsveçli ve Murat Yılmaz ise bronz madalyada kaldı.
Gençler kategorisinde ise, Milli Sorucumuz Yemliha Tor, İran ve Rus rakibini yenerek bir üst tura çıktı. Tor, rakibi Azerbaycanlı sporcuya yenilerek Avrupa 3.sü oldu
Taolu branşı gençler grubu duilian kategorisinde, önceki gün bir gümüş, bir de bronz madalya kazanan Sefa Erez ile takım arkadaşı Muhammet Mehmet Kuyucu, 9.48 puanla birinci oldu. Milli sporcular ayrı ayrı altın madalya kazanarak şampiyonayı tamamladı.
Sefa Erez, bir altın, bir gümüş, bir de bronz madalya alarak toplamda 3 madalya ile takımın en fazla madalya kazanan sporcusu oldu.
Büyükler 75 kiloda Avrupa şampiyonu olan İsmail Uzuner ise şampiyonanın en teknik oyuncusu seçildi.
Diğer taraftan Milli Sporcu Yemliha Tor, için Afşin Belediyesi karşılama programı düzenleyeceği bildirildi.
Editör: Haber Merkezi