banner491
banner494

Sosyolog ve Eğitimci Yusuf Özkan Özburun: "Gelişen çağa ayak uydurmak zorundayız"

Afşin Milli Eğitim Müdürlüğü, 1.Kültür Etkinlikleri kapsamında “İdeal ve Vizyonel Öğretmen Nasıl Olmalı” adlı seminer düzenledi

Sosyolog ve Eğitimci Yusuf Özkan Özburun: "Gelişen çağa ayak uydurmak zorundayız"

Afşin Milli Eğitim Müdürlüğü, 1.Kültür Etkinlikleri kapsamında “İdeal ve Vizyonel Öğretmen Nasıl Olmalı” adlı seminer düzenledi

13 Nisan 2011 Çarşamba 09:40
1950 Okunma
Sosyolog ve Eğitimci Yusuf Özkan Özburun:
banner474
Afşin Milli Eğitim Müdürlüğü, 1.Kültür Etkinlikleri kapsamında “İdeal ve Vizyonel Öğretmen Nasıl Olmalı” adlı seminer düzenledi. Seminere konuşmacı olarak Sosyolog ve Eğitimci Yusuf Özkan Özburun katıldı.
 
Afşin TEAŞ İstiklal İlköğretim Okulunda düzenlenen konferansa, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan,  Afşin İlçe Müftüsü Halil İbrahim Genç, Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Nusret Karataş, okul müdürleri ve öğretmenler seminere katıldı.
 
Gelişen çağa ayak uymak zorunda olunduğunu kaydeden Sosyolog ve Eğitimci Yusuf Özkan Özburun,  “1981’e kadar dünya 20 yılda bir değişiyordu. Toplumun değerleri, toplumun olaylara yaklaşımı ve teknolojinin hızı bunun gibi şeyler yavaş değişiyordu. Ama 2000’li yıllarda internet devrimi oldu. Artık toplumlar 2 yılda bir değişiyor. Tüm dünyada değişim hızı bu kadar düştü. İnternetin yeniçağın devrimi olduğunu çok rahat söyleyebiliriz. Bugün sosyal ve psikolojik birçok sorunların altında internet var. Bugün Ortadoğu da yaşanan olayları açıklayabilmek için mutlaka interneti hesaba katmak zorundasınız. Ortadoğu da yaşanan ayaklanmalar internetin bir sonucudur. İnternet eski zamanlarda hiç hayal bile edilemeyecek bir şeydi. Değişimin çok zorlu, süratli ve yağın olduğunu anlatmak bunları anlattım. Sevgili öğretmenlerim ve hocalarım bu değişimin gerisinde kalmamak için bizde internet devrimine ve teknolojinin getirdiği her değişikliğe ayak uydurmak zorundayız. Çağımızın bulunduğumuz ortamın yeni insan tipinin mutlaka anlaşılması lazım ve analiz etmemiz lazım bunu. Hangi değerlerin ön plana çıktığını anlamazsak işimizde mutsuz oluruz, hayatta başarısız oluruz ve ilişkilerimiz sürekli çamura saplanır. Artık eski zihniyet yeni durumu götürmüyor. Türkiye 1980’lere kadar bir tarım toplumuydu. Ama 1980’lerden sonra bir geçiş toplumu oldu. O dönemin anlayışıyla ve o dönemin eğitim anlayışı ile o dönemin insana bakışıyla ve öğrenciye bakışıla orada donmuşsan, sistem olarak orada kalmışsan bu günümüz zamanında yaşayamazsın. Yaptığımız işi sevmeliyiz. Komu da yapılan araştırmalarda dörtte bir kapasiteyle iş yapıldığı tescil edildi” dedi.
 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner490

banner457

banner372

banner492

banner432

banner464

banner373