Elbistan'da faaliyet gösteren taşıyıcı kooperatiflerinde görev yapan şoförler, ağır trafik cezaları ile karşı karşıya kaldıklarını iddia ederek, uygulamaya tepki gösterdiler.
Şehir içi halk otobüsleri durağında bir araya gelen taşıyıcı kooperatiflerinin başkan ve üyeleri, cezaların bu şekilde devam etmesi durumunda evlerine ekmek götüremeyeceklerini belirterek, yetkilileri uyardılar.
Elbistan Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Sırrı Demir, trafik uygulamalarına karşı olmadıklarına dikkat çekerek, kesilen bu cezaların şoför esnafının ve vatandaşın kamburunu çıkarttığını söyledi.
Başkan Demir, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
"Şoför arkadaşlarımızdan hemen her gün trafik cezaları ve uygulamalarıyla ilgili şikayetler geliyor. Biz uygulamaya karşı değiliz. Trafik cezaları da araç sahiplerini büyük sıkıntıya sokmaktadır. Gerçekten kooperatifimizde şehir içi veya dışı yolcu, yük ve benzeri taşıma işlemlerinde şoför esnafımızın çok dertli olduğunu ifade etmek isterim.Esnafımıza yazılan cezanın genel toplamı büyük bir oran oluşturmaktadır. Zaten zor koşullarda, kıt imkanlarla en güzel hizmeti veren ve gecesini gündüzüne katarak çalışan esnafımız, teşekkür beklerken, bu kadar ceza yazılması kabul edilemez bir gerçektir. Cezaları artırmakla kazalar önlenemez. Kazaları önlemek eğitimden geçer. Bu meselenin en kısa zamanda düzeltileceği ve hoşgörü ortamının yeniden sağlanacağına inancım tamdır. Bunun için başta sayın Valimiz, Kaymakamımız ile Emniyet Müdürümüzden olumlu yönde bir anlayış bekliyoruz."
Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Sırrı Demir ile birlikte yaşanan trafik cezalarından mağdur olduklarını iddia eden diğer kooperatif ve taşıma alanında hizmet veren şirketlerin yöneticileri Mesut Topsakal, Hasan Genç, Bekir Genç, Galip Çiçek ile Ali Güçlü, kıt kanaat geçinen şoför esnafının bir nebzede olsa rahatlatılmasından yana olduklarını söylediler.
Şoförler, yaşadıkları sorunların çözülmemesi halinde eylem kararı alacaklarını ifade ederek, yetkili mercilere çağrıda bulundular
 
Editör: Haber Merkezi