Afşin’de ekonomik durumu iyi olmayan 560 öğrenci ücretsiz kursa gidiyor.
Afşin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın SODES Projeleri tarafından desteklenen “SODESLE Öğrenciler Etütte” projesi kapsamında öğrenciler ücretsiz kursa gidiyorlar.
Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Afşin Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulvahap Hinç, Afşin Atatürk Ortaokulu’nu ziyaret ederek, öğrencilere proje kapsamında eğitim materyalleri dağıtıldı.
560 öğrencinin bu kurslardan yararlandığını söyleyen Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, “Eğitim ,ülke olarak en çok uğraş verdiğimiz alanlardan bir tanesi. İleri ülke seviyesine gelebilmemiz için eğitim konusunda gayret ve çaba harcamalıyız. Eğitim zor ve meşakkatli bir süreç. İlçemizde yaygın ve örgün eğitim ilçemizde gayet düzgün bir şekilde gidiyor. Biz öğrencilerimizi daha ileri seviyeye ulaşmaları için değişik projeler uyguluyoruz. Bugünde Atatürk Ortaokulu’nda dokümanlarını dağıtacağımız proje Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlendi ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen bir Sosyal Destek projesi. Bu projede ekonomik durumu iyi olmayan aileler yararlanacak. 560 öğrencimiz bu projeden yararlanıyor. Şuanda da öğrencilerimize eğitim materyallerini dağıtıyoruz. Öğrencilerden tek istediğimiz, bu kursları iyi takip etmeleri hedeflerini yüksek tutmalarıdır.”
 
Afşin Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat ise, proje kapsamında Afşin’de 25 kurs açıldığını, ekonomik durumu iyi olmayan 560 öğrencinin bu kurslardan yararlandığını kaydetti.
Editör: Haber Merkezi