Afşin Belediyesi'nin, Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde hazırladığı projeyle açılan fitnnes salonuna giden kadınlar, spor yaparak zayıflıyor.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından desteklenen "Emeğe Giden Yolda Kadınlarımız" projesi kasamında Atatürk Parkı'nda daha önce gençlik merkezi olarak kullanılan bina, tadilattan geçirilerek fitness salonuna çevrildi. Kadınlar, kendilerine rahat bir ortamda spor yapma imkanı sunan salona ilgi gösterdi.

Salona gelen 60 kadın, haftanın 3 günü, 3 saat spor yaparak hem sosyalleşiyor hem de fazla kilolarından kurtuluyor.

Belediye Meclis Üyesi ve proje sorumlusu Selma Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afşinli kadınların hazırlanan projeden son derece memnun olduğunu belirtti.

Projeyi, kadınların sosyal ve toplumsal hayatın içerisinde daha fazla yer alabilmelerini sağlamak amacıyla hazırladıklarını ifade eden Özdemir, "Özellikle küçük yerleşim birimlerinde bu tür faaliyetler çok daha önemli hale geliyor. Çünkü maalesef imkanlarımız çok fazla olmuyor. Dolayısıyla hazırladığımız projeyle açtığımız fitness salonunun, gelecekte kadınlar için yapılacak çalışmalar da örnek olacağını düşünüyorum. Projeyle kadınlarımız fazla kilolarından kurtulmuş oluyor" dedi.

Özdemir, salonun spor aletleriyle donatıldığını, 60 kadının salonda düzenli spor yaptığını kaydetti.

-Ayda 5-6 kilo

Spor öğretmeni Duygu Özge Güvenç ise salona düzenli olarak gelen kadınların ayda 5-6 kilo verdiğini vurguladı.

Salonda 14 adet farklı özellikte spor aleti bulunduğunu dile getiren Güvenç,

"Salonu özellikle kilo sorunu olan kadınlar tercih ediyor. Güzel bir ortam var" dedi.

Salonda düzenli olarak spor yapan 47 yaşındaki Döne Tan da, 3 ayda 15 kilo verdiğini ifade etti.

Kadınlara spor yapma tavsiyesinde bulunan Tan, "Haftada 3 gün salona geliyorum ve kısa sürede fazla kilolarımdan kurtuldum. Bizim için çok iyi oldu. Bu projeyi hazırlayanlara teşekkür ediyorum. Sağlıklı bir yaşam için mutlaka spor yapılması gerekiyor" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi