Türk Eğitim-Sen Afşin Başkanı Özberk:

“Öğrencilerimiz bir taraftan sınavlarla bir taraftan da “yol” stresi ile mücadele ediyor”

Üniversite Sınavı’nın ikinci turu olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) Cumartesi ve Pazar günü yapılacak. Afşin’den yaklaşık 2 bin öğrenci, 138 kilometre uzaklıkta bulunan Kahramanmaraş’a giderek sınava girecek. Öğrenciler sınav ve yol stresini birlikte yaşayacak.

Türk Eğitim-Sen Afşin 2 Nolu Şube Başkanı Bünyamin Özberk, LYS sınavlarının 21-22 Haziran tarihlerinde yapılacağını, sınav için Afşin’de yaklaşık 2 bin öğrencinin Kahramanmaraş’a gitmek zorunda kalacağını, buda öğrencilerin psikolojisini etkileyeceğini kaydetti.

 Türk Eğitim-Sen Afşin 2 Nolu Şube Başkanı Bünyamin Özberk, “Üniversite sınavlarının Afşin'de yapılması istiyoruz. Artık yeter Afşinli öğrenciler mağdur oluyor. Mağdur olmasını istemiyoruz. Nüfus olarak Kahramanmaraş’ın ikinci büyük ilçesi olan, Afşin’in hakkı olan Üniversite sınavlarının bir an önce ilçemizde yapılmasını istiyoruz. Her bir öğrencimiz sınava girerken hem maddi olarak hem de ruhen yorgunluk hissetmektedir. Öğrencilerimiz bir taraftan sınavlarla mücadele ederken bir taraf tanda yol ve sınav stresi ile mücadele etmektedir. Üniversite, açık öğretim ve kamu personel seçme sınavlarının Afşin'de yapılması gerekir” dedi. 

-“Bu uygulamayı kınıyoruz” 

Yapılan bu uygulamayı kınadıklarını kaydeden Özberk, “Sınavlarının Afşin’de yapılmaması Afşin için bir yüz karasıdır. Buna sebep olanları sendika olarak kınıyoruz. Sınavlara giren öğrencilerimiz hem manevi olarak hem de maddi olarak sıkıntıya düşmektedir. Siyasiler artık boş lafları bırakmalı Afşinlinin yüzünü güldürecek kararlar almalıdır. Öğrencilerimiz 138 kilometre yol yapacak. Her şeye gücü yetenlerin sınavların Afşin’de yapılması ile ilgili bin bir bahane üretmeleri çok acıdır. Sınavlar Afşin de yapılmaz ise öğrenci ve ailelerle beraber eylemlere başlayacağız. Haklı olduğumuz bir davada hakkımızı alana kadar mücadele edeceğiz. Bu bizim ve Afşinlilerin onur mücadelesi olacaktır.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi