Kahramanmaraş TSO Yönetim Kurulu Başkanı Karaküçük: "Yeni istihdam desteği, ekonominin gelişmesine ve sosyal kalkınmaya destek sağlayacak"
 Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasi (KMTSO) Başkanı Kamal Karaküçük, sigorta primine esas kazanç alt sınırı üzerinden uygulanacak ilave puan, uygulanacak iller ve uygulama süresi hakkındaki kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasına ilişkin, yeni istihdam desteğinin ekonominin gelişmesine ve sosyal kalkınmaya destek sağlayacağını belirtti.
Karaküçük, yaptığı yazılı açıklamada, desteğin Kahramanmaraş'ta 2017 yılı sonuna kadar istihdamın devam etmesi anlamına geldiğini ifade etti.
Sigorta primi teşviklerini kapsayan uygulamanın geçmişte kente önemli kazanımlar sağladığını anımsatan Karaküçük, şöyle devam etti:
"5084 Sayılı Teşvik Yasası kapsamında 8 milyar dolar özel sektör yatırımına imza atan Kahramanmaraş, istihdamını ikiye katlamıştı. Kentin istihdamı 45 binden 100 bine, ihracatını 235 milyon dolardan 765 milyon dolara, ödediği vergiyi ise 450 milyon liradan 1,4 milyar TL'ye yükselttiğini özellikle belirtmek istiyorum."
İstihdam desteğinin, ekonominin canlanmasını sağladığını, sanayi rakamlarını coşturduğunu, esnaf ve sanatkarların da ticaret hacminin ve niteliğinin yükselmesine katkıda bulunduğunu vurgulayan Karaküçük, kararın yerinde bir uygulama olduğunu ifade etti.
 
"Stratejik bir araç"
 
Karaküçük, istihdam desteğinin demokratikleşme süreci ve sosyal barışa giden yolu da açarak sosyal kalkınmada stratejik bir araç olduğunu belirtti.
Kahramanmaraş'ın, Türkiye'nin 2023 vizyonu kapsamında yeni yolunu belirleyerek yılda 5 milyar dolar ihracat hedefine doğru koştuğunu hatırlatan Karaküçük, şöyle devam etti:
"Türkiye 2023 vizyonu çerçevesinde 500 milyar dolar ihracat hedefini ancak ve ancak Anadolu kentlerinin üretim ve ihracatının artırılması ile gerçekleşebilecektir. Bunu da ancak yatırım, istihdam ve üretim konusunda var gücüyle çalışan, krizlere rağmen büyümesini devam ettiren Türk sanayicisine dolayısıyla Türk işçisi, emeği, sermayesi ve ürünlerine destek olarak sağlayabiliriz. Yeni istihdam desteği, ekonominin gelişmesine ve sosyal kalkınmaya destek sağlayacak."
Karakaçük, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere düzenlemede emeği geçen bakanlara, Kahramanmaraş iş dünyası adına teşekkür etti. 
 
Editör: Haber Merkezi