Elbistan'da yaklaşık 2 yıl önce sigarayı bırakan çiftçi Ömer Öğüt, biriktirdiği sigara parasını peşinat yaparak traktör satın aldı. Öğüt, kullandığı 4 yıl geri ödemeli banka kredisini de yine bu süreçte sigaraya vereceği miktara denk getirdi.
Elbistan ilçesine 18 kilometre uzaklıkta bulunan Evcihüyük köyünde ikamet eden ve 40 yıldır sigara tiryakisi olan 55 yaşındaki çiftçi Ömer Öğüt, 10 Ocak 2012 günü sigarayı bırakma kararı aldı. O günden bugüne sigara parasını biriktiren Ömer Öğüt, üstüne bir miktar banka kredisi de kullanarak 35 bin TL değerinde 2012 model traktör aldı.
Traktörü sayesinde ekip biçtiği 150 dönümlük araziyi çok daha kolay işlediğini kaydeden Ömer Öğüt, sigaranın hem maddi hem de manevi olarak insanları yıprattığını söyledi.
Günde 2 paket sigara içtiğini belirten Ömer Öğüt, “18 ay oldu sigarayı bıraktım. Bu süre zarfında 7 bin TL para biriktirdim. Biriktirdiğim parayı peşinat verdim ve 4 yıl vade ile kendime yeni bir traktör aldım. Yıl içerisinde sigaraya verdiğim para, traktörün yıllık kredisini ödemeye yetiyor” dedi.
BANKA MÜDÜRÜ İKNA ETTİ
Traktör alabilmesi için nakit ihtiyacı olan Ömer Öğüt, banka müdürüne sigarayı bıraktığını belirtip, sigaraya ödediği tutarı kredi olarak ödeyeceği yönünde taahhütte bulunarak, 4 yıl vadeli nakit ihtiyacını böylece giderdi.
Öğüt, “Sigarayı bıraktığım günden bu zamana kadar sigara içmeyerek parasını biriktirdim ve 7 bin TL oldu ama daha çok eksiğim vardı. Bende banka müdürü ile görüştüm. Sigarayı bıraktım dedim. Yıl içerisinde sigaraya ödediğim tutarı düzenli taksitlerle bankaya ödeyeceğimi söyledim. Sağ olsun banka müdürü de sigarayı bırakmamdan etkilendi ve ihtiyacım olan krediyi uygun şartlarda bana verdi. Çok mutlu oldum. Allah bu dertten herkesi kurtarsın” dedi.
Editör: Haber Merkezi