İl genelinde etkili olan fırtınanın birçok çatının uçmasına, ağaçların devrilmesine, cam balkonları kırılmasına, direklerin yıkılmasına ve güneş enerjilerinin uçmasına sebep olduğu belirtildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cahit Küçükönder, fırtınanın maddi hasara yol açtığı ve 1 ağır olmak üzere 5 kişiyi yaraladığını belirtti.

Daire Başkanı Küçükönder yaptığı açıklamada: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığımız dün gece saatlerinde başlayan ve halen de ara ara devam eden fırtınadan dolayı yoğun bir mesai harcıyor. Fırtına sebebiyle bazı üzücü olaylarda yaşanmaktadır. Bir tanesi gece 4 tanesi de gündüz olmak üzere 5 kişi yaralanmış ve bunlardan bir tanesinin durumu ağır.  Biz Kahramanmaraş İtfaiyesi olarak 7/24 görevimizin başındayız. Fırtına sebebiyle çatı uçması ve benzeri durumlara anında müdahale ediyoruz. Vatandaşlarımız çatı, balkon, pencere gibi ev aksamlarını çok daha iyi ustalara yaptırmalarını rica ediyoruz. İşinin ehli ustalara da tavsiyemiz işimizi daha iyi yaparsak, istenmeyen üzücü olaylara meydan vermemiş oluruz. Fırtınanın etkisi ile 20 çatı uçması vakası meydana gelmiştir. 8 ağaç devrilmesinin yanı sıra 4 adet cam balkon yıkılması, 3 adet direk devrilmesi, 3 adet güneş enerjisi uçması bir adet duvar yıkılması ve bir adette branda uçması meydana gelmiştir” dedi.

Çağrı merkezlerinin Kahramanmaraş’ta tek çatı altında birleştiğine işaret eden Daire Başkanı Küçükönder: “Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde Afet ve Koordinasyon Merkezi (AKOM) kuruldu ve bu tür olaylara anında müdahale ediyoruz. Vatandaşlarımız olası bir afet durumunda AKOM 112’yi aradıklarında anında olaylara müdahale edilebilmektedir” diye konuşarak vatandaşların duyarlı ve tedbirli davranmalarını istedi.

Editör: Haber Merkezi