Elbistan ilçesinde eşinin burnunu, dudağını ve vücudunun çeşitli yerlerini bıçakla kesip iki kolunu da kıran adamın yargılanmasına başlandı.
Alınan bilgiye göre, Elbistan ilçesinde yaşayan 4 çocuklu İ.A. (40) ve S.A. (32) çifti arasında son zamanlarda geçimsizlik başladı. Evinde çocuk bakarak geçimini sağlayan S.A. ile işsiz kocası İ.A. arasındaki tartışmalar, geçen aylarda kavgaya dönüştü. Eşi tarafından darp edilen S.A.’nın şikayeti üzerine gözaltına alınan İ.A.’ya 3 ay ‘evden uzaklaştırma’ cezası verildi. Ancak en büyüğü 16 yaşında olan çocukları, eve gelmeyen babalarının dönmesi için annelerine baskı yaptı. Baskılara dayanamayan S.A., 14 Ekim’de eşini eve aldı. Eşiyle konuşmayan S.A., 21 Ekim akşamı çocukları uyuduktan sonra ceviz kırmaya başladı. Bu sırada mutfağa giden İ.A., iddiaya göre, eline aldığı bıçakla önce ceviz kıran eşinin başını yere vurmaya başladı. Ardından İ.A., kendinden geçen S.A.’nın başına, burnuna ve dudağına bıçakla zara verdi ve eşinin vücudunun çeşitleri yerlerine kesikler atıp iki kolunu kırdı.
Gözaltına alınıp serbest bırakılmasından sonra savcılıkça yapılan itiraz üzerine tutuklanıp cezaevine konulan İ.A.'nın yargılanmasına başlandı. Eşini bıçakla yaralayan İ.A., 5 yıldan başlayan hapis cezası istemiyle Elbistan 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık İ.A. katılırken, mağdur S.A. katılmadı.
S.A.’nın mahkemeye sağlık sorunları nedeniyle katılamadığı öğrenilirken, İ.A.’nın ise tutukluluk halinin devam etmesine karar verildi. Duruşma 31 Ocak 2013 tarihine ertelendi.
Editör: Haber Merkezi