Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ), Afşin-Elbistan B Termik Santraline ait basınçlı sıcak su formundaki ısı enerjisinin bölgesel ısıtma sistemi için satışı için 27 Aralık 2012 günü yeniden ihale yapacak. Afşin ve Elbistan’daki konutlar için tek bir ihale düzenleyecek olan EÜAŞ, satışı bölgesel bazda yapacak.
 
İlk ihaleyi Afşin için düzenleyen ve daha sonra iptal eden EÜAŞ, yeni bir çalışma yaparak Afşin ve Elbistan için ortak bir ihale yapma kararı aldı. Bölgesel ısıtma sistemiyle konutların ısıtılması amaçlanırken, bu sistem sayesinde konutların, odun ve kömüre oranla yüzde 30 daha ucuza ısıtılması sağlanacak.
 
Elektrik Üretim Anonim Şirketi’ne bağlı Afşin- Elbistan B Termik Santrali İşletme Müdürlüğü, basınçlı sıcak su formundaki ısı enerjisinin satışı için ihale açtı. Sadece yerli isteklilerin katılabileceği ihalenin sonucu, ekonomik açıdan en avantajlı teklif, en yüksek fiyat esasına göre belirlenecek.
Teklifler 27 Aralık 2012 günü saat 14.00′e kadar Afşin-Elbistan B Termik Santrali İşletme Müdürlüğü Muhaberat Servisine verilecek. İsteklilerin ihaleye katılabilmek için 15 bin TL tutarında geçici teminat yatırmaları gerekiyor.
 
Afşin’in, santralden alınacak olan ısı enerjisi ile ısıtılması sayesinde, hava kirliliğinin önemli oranda azalacağını, ısınmanın da odun ve kömüre oranla daha ucuza sağlanacağını belirten yetkililer, bölgedeki kışın soğuk ve uzun sürmesi nedeniyle, santralden alınacak sıcak suyun en az 6 ay süreyle kullanılacağını belirttiler.
 
Afşin için 17 kilometre ana hat, yaklaşık 40 kilometre de iç şebeke döşeneceği belirtilirken, termik santralden alınacak sıcak suyun teknik bir arıza nedeniyle kesintiye uğraması ihtimaline karşı, şehrin girişine yedek bir ısı santralinin yapılacağı ifade ediliyor. Bölgesel ısıtma sisteminin ise, santralin 4 ünitesine birden bağlı olacağı, herhangi bir ünitenin devre dışı kalması durumunda diğer ünitelerden ısı akışının devam edeceği yapılacak çalışmalar arasında yer alıyor.
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi