Sosyal Güvenlik Kurumu Afşin Merkez Müdürlüğü, Afşin’de faaliyet gösteren sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya gelerek, emekli olduktan sonra çalışanları yakından ilgilendiren “Sosyal Güvenlik Destek Primi” kesintileri hakkında bilgilendirdi.

Afşin Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya Afşin Ticaret Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Afşin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İlyas Sarı, Afşin Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi  Bahadır Yaşar, Afşin Baro Temsilcisi Murat Bozkurt, Tes-İş Sendikası Afşin Şubesi Sekreteri Kerim Akarçay ve Sosyal Güvenlik Kurumu Afşin Merkez Müdürlüğü’nden görevli memur Gülden Koçtunç katıldı.

Toplantıda yeni düzenlemeler hakkında bilgi veren Memur Gülden Koçtunç, “Emekli olduktan sonra, esnaf veya şirket ortağı olarak vergi dairesine kaydı bulunanlar, Sosyal Güvenlik Kurumu’na borçlarının bulunup bulunmadığını sorgulamaları gerekmektedir. Çünkü emekli olarak vergi kaydı bulunan tüm mükelleflerden Sosyal Güvenlik Kurumu, emeklilerin almış oldukları maaşlardan % 15 gibi bir miktarda kesinti yapmaktadır. Fakat birkaç sene öncesine kadar, ilgili kurumlar, emekli olarak çalışanları belirleyemedikleri için sözü edilen kesintileri yapamamaktaydılar. Ve bu yapılamayan kesintiler şimdi birikmiş şekilde karşımıza çıkmaktadır. Ancak gecikmeleri ile birlikte bizlere çok ağır olacak bu miktarları, yeni çıkan ve Mayıs ayının sonuna kadar devam edecek 6111 Sayılı Yasa ile gecikmeleri oldukça azaltıp, taksitlendirme şansımız bulunmaktadır. En azından bir miktar daha az ödememiz ve taksitlendirmeden yararlanmamız için çok iyi bir fırsat yakalamış bulunmaktayız. Emeklilerin bu konuda mağdur olmaması için Afşin Sosyal Güvenlik Merkezi, borç durumlarınız hakkında bilgi vermek amacıyla sizleri beklemektedir” dedi.

Editör: Haber Merkezi