Sosyal Güvenlik Kurulu Afşin Merkez Müdürü Nevzat Akbaba,  tüm sağlık siteminde e-reçete döneminin başladığını belirterek, “1 Ocak'tan itibaren e-reçete dışında bir reçete kabul edilmeyecek'' dedi.

 SGK tarafından oluşturulan "e-reçete"  uygulamasının, Sağlık Bakanlığı ile yapılan koordineli çalışmalar sonucunda 1 Temmuz 2012 tarihinde Türkiye çapında uygulamaya başladı.  Temmuz ayında e-reçete dönemine geçilmesine rağmen halen reçeteler memul olarak yazılıyor.

SGK kurumsal hekim şifresi" ile yalnızca e-reçete yazılmadığı, hekimlerin ''medeczane.sgk.gov.tr/doktorweb" uygulaması üzerinden muayene ettikleri hastanın TC kimlik numaralarını girerek e-raporlarını (ilaç raporlarını), raporlu ve raporsuz ilaçlarını, BT-MR tetkik sonuçlarına ait raporlarını ve reçeteye yazmış olduğu ilaca ait bilgileri görebildiği kaydedildi.

"E-reçete" uygulamasına ilişkin analiz çalışmalarında, 24 bin 12 hekimin halen manuel reçete yazmasına rağmen "SGK kurumsal hekim şifresi'' almadığının, 39 bin 208 hekimin şifre almasına karşı reçetelerin tamamını hala manuel olarak yazdıklarının görüldüğü belirtilen açıklamada, 1. basamak sağlık tesisleri hariç olmak üzere Ocak 2013 tarihi itibarıyla yazılan manuel reçetelerin eczaneler tarafından kesinlikle karşılanmayacağı bildirildi.

 

Afşin Merkez Müdürü Nevzat Akbaba, ''1 Ocak'tan itibaren e-reçete dışında bir reçete kabul etmiyoruz. Lütfen şifrenizi alın ve sisteme girin. 1 Ocak'tan itibaren e-reçete dışında reçeteyi ödemiyoruz. Ödemeyeceğimizi şimdiden söylüyoruz. O nedenle doktorlar şimdiden şifresini alsın, e-reçete yazmaya başlasın.''

 

Editör: Haber Merkezi