SGK Afşin Merkez Müdürlüğü,  11 Eylül'de torba yasa ile yasalaşan “6552 Sayılı Kanun" hakkında bilgilendirme toplantısı düzenleyecek.
Konu açıklama yapan Afşin SGK Müdürü Mustafa Kaynak,  "Bilindiği üzere,  kamuoyunda torba yasa olarak adlandırılan 6552 sayılı yasa, 11 Eylül 2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.Bu kapsamda,  torba yasayla,  özellikle genel sağlık sigortalılarının birikmiş borçlarının gecikme zamları silinmekte ve aynı zamanda Sosyal Güvenlik Kurumuna borcu bulunan Bağkur sigortalıları ile sigortalı çalıştıran işverenlere ödeme kolaylığı gelmektedir.  Ayrıca  2008 yılında Bağkur borcu ile birlikte hizmeti silinen sigortalılara bu yasayla silinen hizmetlerini ucuz bir şekilde satın alarak hizmet günü kazanma imkanı getirilmiştir." dedi.
Bu kanundan Afşinli vatandaşlarımızın yararlanması için seminer verileceğini kaydeden Afşin SGK Müdürü Kaynak, "Torba yasayla ilgili daha ayrıntılı bilgi vermek üzere, Afşin SGK Müdürü Mustafa Kaynak, 16 Ekim Perşembe günü saat 14:00’da Kaymakamlık konferans salonunda slaytlı bir seminer verecektir. Aynı zamanda katılımcıların yasayla ilgili  soruları yanıtlanacaktır. Bu nedenle ilgilenen herkesin katılımı önem arz etmektedir." açıklamasında bulundu.
 
Editör: Haber Merkezi