Kahramanmaraş SGK İl Müdürü Mehmet Şahin, Afşin’in önemli bir ilçe olduğunu belirterek, Afşin’e yapılması planlanan SGK Merkez Binasının 2013 yılında tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.
Kahramanmaraş SGK İl Müdürü Mehmet Şahin, Afşin’de faaliyet gösteren sivil toplum örgütü temsilcileriyle yapmış olduğu toplantı ardından SGK Afşin Merkez Müdürü Nevzat Akbabayı makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş SGK İl Müdürü Mehmet Şahin şunları kaydetti:
“Afşin bizim için çok önemli bir ilçe. Çünkü Afşin’de çok fazla sigortalımız, mükellefimiz ve işverenlerimiz var. Biz mükelleflerimize kaliteli ortamlarda hizmet sunmak istiyoruz bunun içinde inşallah ilk etapta kiralama yolu ile Afşin Sosyal Güvenlik Merkezi için bir bina temin etmeye çalışmaktayız. Bu konu için son aşamaya geldik ve teklif edilen yerlerin dosyalarını aldık, bunun için yönetim kurulumuzdan en geç on beş gün içerisinde karar çıkmasını bekliyoruz. Karardan sonra sosyal güvenlik merkezimiz yeni binasında hizmet vermeye başlayacak. Ayrıca bir arsa sorunumuz var bu sorunu çözdükten sonra kalıcı bir şekilde Afşin Sosyal Güvenlik Merkez binasına başlamak istiyoruz. Bu konu için merkez müdürümüz Nevzat beye çok teşekkür ediyorum bunun için yoğun bir çalışma gösteriyor. Buradaki sivil toplum örgütleriyle, belediye başkanımız ve kaymakamımız ile çok güzel ilişkiler kurdu. Arsa problemi var bu problemin belediye meclisinden bu hafta içerinde veya gelecek hafta içerisinde geçeceğini öğrendik. İmar problemimiz çözüldükten sonra inşallah arsamızın üzerine kalıcı bir şekilde Afşin Sosyal Güvenlik Merkez binasına başlamak istiyoruz. Bizim hedefimiz vatandaşlarımızın kaliteli ve konforlu ortamlarda hizmet görmesini sağlamak. Hizmetin kalitesini artırmak bizim temel amacımız. Biz bu yapılan işlemleri yerlerinde görmek ve sivil toplum örgütlerimizle bu konu hakkında görüşmek için geldik. Ticaret Odası Başkanlığı, Serbest Muhasebeciler ve Mali müşavirler, Şoförler Odası Başkanı ve diğer sivil toplum kuruluşlarımızla beraber bir toplantı yaptık. Afşin Sosyal Güvenlik Merkezi ile bekletenlerini aldık.  Bizim hedefimiz 2013 yılı içerisinde kalıcı bir şekilde Afşin Sosyal Güvenlik Merkez binasına başlamak ve bitirmek istiyoruz. Projeler yer teslimi yapıldıktan sonra en geç 4 ay içerisinde teslim edilmekte eğer biz bir ay içerisinde arsa problemini çözersek 2013 yılının başlarında da inşaatımıza başlar ve aynı yıl hizmete hazır bir hale geleceğini düşünüyoruz. Tabi bu sadece bizimle bitmiyor bu konuda sivil toplum kuruluşlarımızın da desteklemeleri gerekiyor.” dedi.
 
SGK Afşin Merkez Müdürü Nevzat Akbaba ise, yapılan ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi  
Editör: Haber Merkezi