Kahramanmaraş SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz, genel sağlık sigortalılarının prim borçlarının yapılandırılması için son günün 25 Kasım olduğuna dikkat çekerek, vatandaşları uyardı. 
Kervanhan tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya gelen SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz, yardımcıları Halil Yanar, Hüseyin Görgel ve SGK Dulkadiroğlu Merkez Müdürü Murat Özaslan, borç yapılandırmalarıyla ilgili bilgi verdi.
Vatandaşların işlemlerini son güne bırakmamaları konusunda uyaran Karagöz, “6736 sayılı kanun 3 Ağustos 2016 tarihinde yürürlüğe girdi. Ekimin sonunda yapılandırma süresi doldu. Bu süre Bakanlar Kurulu kararı ile 25 Mart’a kadar tekrar uzatıldı. Burada yapılandırmadan faydalanılacak sigortalılarımız 5510 sayılı kanunun 4. maddesi A, B, C bendindeki çalışan sigortalılarımızın prim borçları, emekli kesintileridir. İsteği bağlı sigortalılarımız var. İsteğe bağlı sigortalılarımıza yasada ki kalan sürede yararlanması sağlanıyor. Damga vergisi, özel işlem vergisi, eğitime katkı payı var. Bunlarla ilgili yapılandırabiliyor. En önemlisi ise genel sağlık sigortalılarımızın prim borçları var. Bunlar tekrar gelir testine giderek yapılandırabiliyorlar. Bu yapılandırma 25 Kasım'da sona erecek. Tarımla ilgili tarım sigortalılarımız var. Bunların ilk taksitleri Ocak ayının 2’sinde bitiyor. Kişi bazen “Ben Kasım'ın 25’inde yapılandırmayı yapayım, sonra öderim” gibi düşünüyorlar. Yapılandırmanın çıktığı ilk günden yapılandırmasını yapsa son günde yapsa ilk taksitini en geç Ocak ayının 2’sinde ödeyecek. Bu yapılandırmada vatandaş ilk 2 taksitini mutlaka ödemek zorunda. Yatırmadığı takdirde yapılandırması otomatik olarak bozuluyor” dedi.
Editör: Haber Merkezi