İşitme Engelliler Türkcell 1.Liginde top koşturan Afşin İşitme Engelliler Spor Kulübü, Türkiye İşitme Engelliler Erkekler Futbol Süper Ligine yükseldi.

Afşin İşitme Engelliler Spor Kulübü, Adana'da gerçekleştirilen play-off turunu lider tamamladı.

İşitme Engelliler Süper Lig Play Off maçları 18-19- 20 Şubat 2022 tarihlerinde Adana'da Hurşit Karslı Stadında oynandı. Afşin temsilcimiz oynanan maçlarda 2 galibiyet, 1 beraberlikle 7 puanla grubunu lider tamamladı.

Temsilcimiz ilk maçında Kahramanmaraş İşitme Engelliler Spor Kulübüyle 2-2 berabere kaldı. İkinci maçta İskenderun İşitme Engelliler Spor Kulübüyle karşılaşan Afşin İşitme Engelliler Spor Kulübü sahadan 1-0 galip ayrıldı. Son maçı Niğde İşitme Engelliler Spor Kulübüyle yapan temsilcimiz 5-1 net bir skorla gurubu lider tamamladı.

- “Afşin’i, Kahramanmaraş’ı Temsil Edeceğiz”

Oyuncularını tebrik eden Afşin İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Durdu Türkmen, tekrar Türkiye İşitme Engelliler Erkekler Futbol Süper Ligine çıktıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

Süper ligde, Afşin’i en iyi şekilde temsil etmek için gayret edeceklerini belirten Türkmen, “6 grubun bulunduğu play-off karşılaşmalarında grup birincisi olduk ve İşitme Engelliler Futbol Süper Ligi’ne yükseldik. Daha öncede süper lig tecrübemiz olmuştu fakat bazı nedenlerden dolayı lige tutunamadık ve tekrar 1. lige düşmüştük. Şimdi tekrar buradayız. İnşallah büyükşehir kulüplerinin yer aldığı bu ligde başarılı olmak istiyoruz.  İnşallah burada yakaladığımız başarılarla Kahramanmaraş'ı, Afşin'i en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Bu süreçten sonra her türlü maddi ve manevi desteğe ihtiyacımız olacak.  Bu başarıyı elde eden futbolcularımıza, antrenörümüze ve bizlerden desteklerini esirgemeyen Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven’e teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu
 

Editör: Haber Merkezi